PUBLICITAT

Parquet nou al Poliesportiu

  • Les obres duraran tres setmanes, es faran a l'estiu de l'any vinent i costaran més de 60.000 euros
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge del parquet del Poliesportiu d'Andorra en la qual s'aprecien les deficiències de la superficia actual. Foto: ÀLEX LARA

Unes dues dècades té de vida el parquet del Poliesportiu d'Andorra. Està ja desgastat per tot arreu, ple de pegats per tapar els forats, bretxes i altres deformacions provocades pel seu ús i edat. Però aquesta serà l'última temporada que els usuaris patiran aquesta desfasada superfície. La secretaria d'Estat d'Esports que lidera Jordi Cerqueda ha decidit posar punt i final a aquesta deficiència perquè a l'estiu vinent posarà un de nou.

No se sap ben bé la data. La idea és que sigui al llarg del primer semestre però tot anirà en funció dels principals clubs que el fan servir: el de vòlei i el de bàsquet. Quan tots dos acabin les lligues que disputen ja es podran començar les obres de substitució, que s'allargaran per no més de tres setmanes, si és que la data no és molt propera al juliol, mes en què la instal·lació de la capital haurà d'estar disponible per acollir els partits de l'Europeu C d'algunes seleccions de l'esport de la cistella. En cas que no donés temps, la substitució del parquet es farà a l'agost, però estarà garantida per l'inici del curs 2014-2015 i fins i tot per a les pretemporades. El cost total de l'operació s'estima que ascendirà als 62.129 euros i inclourà l'aixecament del vell material, a més del subministrament del nou i la instal·lació corresponent.

Els dos principals beneficiaris han vist aquesta notícia amb alleujament, ja que totes dues entitats consideren que fa temps que el parquet actual ofereix diferents riscos per als seus esportistes.

El director general del River MoraBanc, Francesc Solana, va admetre que per al bàsquet tampoc no era una de les prioritats, però sí que va detallar que les condicions en què està «suposen un perill». A més va incidir en la imatge que deixa el país, ara que el club està a l'Adecco Or i a un pas de l'elit del bàsquet espanyol, perquè hi ha retransmissions televisives i cada quinze dies el pavelló s'omple amb xifres cada vegada més properes als 2.000 espectadors: «Veiem que el Poliesportiu va fent reformes a poc a poc i agraïm al Govern que posi un parquet nou. A banda de què això ajudarà a millorar la confortabilitat dels equips que l'utilitzem, la imatge que donarem amb els equips de fora serà més òptima».

Solana també va aprofitar l'ocasió per destacar que la calefacció, per fi, va bé, després d'uns anys de queixes perquè no funcionava i mantenia el pavelló a temperatures molt baixes. «L'han arreglada i ja no passem fred allà. El vestidor del BC Andorra ho agraeix i segurament també el públic, els dies que hi ha partit». Del que no sap res és del marcador electrònic nou, una demanda que ha fet el club que presideix Gorka Aixàs i que serà necessari si algun dia es produeix el retorn a l'ACB.

El tècnic del Club Vòlei Andorra, Lluís Hillaire, també va aplaudir aquesta notícia: «Ja era hora perquè les despeses de manteniment dels parquets és molt cara i el que tenim actualment mai no s'ha escatat. El nostre esport té un contacte continu amb el terra i jugar al Poliesportiu té cert perill de què els jugadors es clavin estelles. De fet ja ha passat alguna vegada». A partir del setembre, un mal menys al Poliesportiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT