PUBLICITAT

Rodrigo: «L'objectiu és disputar les fases classificatòries internacionals»

  • Marimon i Ruiz són presentants com a seleccionadors: «Treballarem conjuntament pel bé de tots»
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ruiz, Rodrigo i Marimon, ahir en la presentació dels dos seleccionadors a la seu de la FAF Foto: ÀLEX LARA

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va fer oficial ahir la presentació de Joan Carles Ruiz i Lluís Marimón com a seleccionadors dels combinats femenins de futbol i futbol sala, que tal i com va avançar EL PERIÒDIC D'ANDORRA en l'edició del 3 de desembre debutaran en competició al juny del 2014.

Segons va assegurar el director tècnic, David Rodrigo, hi ha un objectiu clar per a les dues seleccions: «La idea és disputar les fases classificatòries internacionals», com fa ara la masculina. Rodrigo va puntualitzar que en el cas del futbol es complirà en un termini «d'entre dos i quatre anys», depenent de la disponibilitat de les jugadores i de l'evolució del futbol femení andorrà. El que està clar és que segons l'opinió del director tècnic, «el nivell de dificultat en dones és encara més gran que en la categoria masculina», és a dir, que s'hauran d'acostumar a les derrotes tot i deixar clar que «volem demostrar que podem escurçar distàncies a base de feina i experiència».

En el cas del futbol sala jugar competicions oficials serà més complicat: «LA UEFA no ofereix tantes possibilitats de guanyar-te una plaça però si no és a mig termini, serà a llarg. El primer pas ja està fet i ara no és necessari anar amb presses».

Tots dos seleccionadors compten actualment amb un grup d'unes 30 jugadores seleccionables. «La majoria de l'Enfaf i l'Encamp de futbol sala. Qualsevol jugadora podrà jugar amb els combinats dels dos esports», va confirmar Rodrigo.

Això dificultarà més la feina tant a Ruiz com a Marimón, ja que tot i ser esports amb moltes similituds, cal una preparació tàctica i física diferent. De tota manera els dos seleccionadors van coincidir a dir: «És qüestió de treballar junts i que elles estiguin còmodes en els dos esports. Cal que les jugadores es coneguin i jugar amistosos perquè aprenguin a competir».

Com ha avançat aquest rotatiu, la selecció de futbol debutarà en un torneig oficial de la UEFA del 30 de juny al 5 de juliol vinents a Gibraltar, contra el combinat amfitrió, Liechtenstein i San Marino. Abans hi ha concertat un amistós contra el Pardinyes –categoria preferent– el 23 de gener i s'estan buscant dos més contra rivals d'un nivell de Segona Divisió espanyola.

La de futbol sala jugarà contra Catalunya l'11 de juny però també està mirant de lligar un amistós cada mes abans de la gran cita.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT