PUBLICITAT

El Constitucional admet a tràmit el recurs de Puig

  • Ara s'ha de decidir si els drets de l'exgerent del FCA han estat vulnerats
@PeriodicAND
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Puig, en una imatge d'arxiu a la seu del FC Andorra quan era el gerent Foto: ÀLEX LARA

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'empara que va presentar l'advocat d'Emili Puig, Josep Antoni Silvestre, per considerar que s'havien vulnerat els drets del seu client, que està pendent de judici per la suposada mala gestió del FC Andorra, que va dur el club a la fallida i que ara intenta reflotar una nova junta directiva.

La defensa de Puig havia presentat dos recursos d'empara i els dos han estat admesos pel Constitucional. Un era contra l'aute de processament del passat 30 de maig, dictat per la Batllia, i contra els autes del 19 de juny i 23 de juliol del Tribunal de Corts, per una presumpta vulneració «dels drets a la jurisdicció, a una decisió fonamentada en Dret, a un procés degust substanciat per un tribunal imparcial, a la defensa, a la presumpció d'innocència i, en els processos penals, al recurs», segons es publicava ahir al Butlletí Oficial (BOPA). A més, es demana que, «de manera subsidiària», s'acordi «l'efecte devolutiu d'aquest recurs» per la qual cosa el Constitucional «resolgui el recurs d'apel·lació formulat contra l'aute de processament».

L'admissió a tràmit no implica «efectes suspensius». Així mateix, idèntica resposta ha establert el Tribunal Constitucional per l'altre recurs d'empara presentat per l'advocat de Puig. Aquest era «contra l'aute de secret de sumari del 27 de maig i contra els autes del 21 de juny i 22 de juliol passats, «per una presumpta vulneració dels drets a la jurisdicció, a un procés degut, a la defensa, a la presumpció d'innocència i a ser informat de l'acusació». Així mateix es demana que s'anul·li «les resolucions objecte de recurs, així com les actuacions posteriors realitzades en seu jurisdiccional i policial».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT