PUBLICITAT

Espot vol subvencionar els contractes que es tanquin al Pas de la Casa

  • El Govern estudia mantenir i ampliar els programes d'ocupació i formació
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els membres de la Taula de formació en el treball, reunits ahir Foto: TONY LARA

Sortint de la Taula permanent per a la formació en el treball, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va explicar que s'estudia la possibilitat d'ampliar els programes de foment de la contractació de persones desocupades, creant-ne dos de nous: un per impulsar l'ocupació dels joves d'entre 16 i 18 anys i un per afavorir l'ocupació al Pas de la Casa i en altres zones allunyades. A més d'estudiar l'evolució dels programes ja existents i els que es volen crear, la Taula per a la formació en el treball també va analitzar les formacions realitzades, que també s'ampliaran de cara l'exercici vinent.

En el projecte de pressupost per al 2014 es preveu un augment de les partides destinades al foment de l'ocupació –«el Govern vol fer un esforç important en aquesta matèria», va afirmar Espot–, i amb aquests diners «hem cregut oportú prorrogar els programes» ja existents, «i crear-ne dos de nous».

Aquests darrers, però, estan encara «en fase embrionària», va advertir el ministre encarregat del departament de Treball. Un d'ells passa per «subvencionar» els qui intervenen en una «oferta de feina a un determinat radi quilomètric», és a dir, tant els empresaris com els treballadors que accedeixin a anar a treballar a certa distància. L'altre buscarà impulsar la contractació de joves d'entre 16 i 18 anys, una franja d'edat que «requereix un atac específic», segons Espot.

El primer no té altre objectiu que incentivar els desocupats a anar a treballar a zones allunyades, com pot ser el Pas de la Casa, que actualment viu una realitat diferent a la de la resta del país. En aquest nucli urbà, els empresaris tenen problemes per cobrir les vacants de les seves empreses.

Més enllà d'aquestes novetats, també es pensa prorrogar els programes ja existents –els del sector privat han creat 45 llocs de treball–, i en el cas dels vinculats al sector públic –els programes de treball temporal en benefici de la col·lectivitat, que s'estan realitzant a les administracions públiques i a les parapúbliques, dels que s'han beneficiat 301 persones– es volen focalitzar més per sectors.

PROGRAMA DE FORMACIONS / Pel que fa al catàleg de formacions, Espot també va anunciar que s'ampliaria de cara l'any vinent. En aquest sentit, els nous cursos aniran orientats a sectors que «ja tradicionalment» han requerit una atenció formativa, com és el cas del comerç, l'hoteleria i la restauració.

Per aquest 2013, el balanç dels cursos és positiu. Se n'han impartit 111 i els han seguit un total de 1.539 alumnes. En aquest sentit, la secretària general de la Unió Sindical d'Andorra (USdA), Maria José Espinosa, es va mostrar satisfeta perquè cada vegada «les formacions són més acurades i arriben a més gent». Ara tenen una major relació amb llocs de treball oferts i això genera «més oportunitats de trobar feina.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT