PUBLICITAT

Un canvi en el Codi Penal absol l'acusat de l'incendi de la pensió

  • L'home de 36 anys va donar positiu en el control d'alcoholèmia i hauria provocat el foc voluntàriament
LAIA F. MAROT
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Les bombones de butà. Foto: ANA / SERVEI DE POLICIA

l'home acusat de provocar l'incendi a la pensió Cal Jaume de Sant Julià de Lòria el passat divendres, va ser finalment absolt. La Policia li imputava un delicte de danys per imprudència – englobat dins el delicte de danys contra el patrimoni– però, amb el recent canvi en el Codi Penal, aquest delicte ha estat derogat. Conseqüentment, la Batlle de guàrdia va haver d'absoldre de tota responsabilitat penal l'acusat, tot i que haurà de respondre civilment quan es determinin els danys materials de la pensió, és a dir, haurà de pagar els desperfectes, segons van informar fons properes al cas.

L'home, un resident portuguès de 36 anys, segons va informar ahir la Policia, feia temps que era llogater d'una de les habitacions de la pensió Cal Jaume. Actualment estava de baixa, i, segons van informar les fonts properes a la investigació, es tracta d'un home amb problemes amb l'alcohol i que havia intentat suïcidar-se en una ocasió. El seu segon intent, seria el motiu pel qual hauria intentat provocar l'incendi.

ELS FETS / La tarda del divendres l'acusat anava begut – en el resultat del control d'alcoholèmia efectuat per la Policia va donar una taxa de 2,56 g/l.– . Fonts properes a la investigació van explicar a aquest rotatiu que l'acusat hauria agafat unes bombones de butà, les hauria situat al menjador del restaurant de la pensió, va posar-hi paper i roba al costat i les va encendre, deixant la clau del gas d'una de les ampolles oberta. L'home, però, es va penedir de la decisió i va decidir apagar el foc amb la sabatilla i tornar-se'n a un bar proper a la pensió per seguir bebent. Quan, posteriorment, va tornar al lloc dels fets, s'hi va trobar els bombers. Segons les mateixes fonts, degut a la taxa d'alcohol l'home no s'hauria adonat que havia deixat el gas obert. En el moment de l'incendi hi havia tres hostes més a la pensió. Sortosament, els bombers van arribar a temps i no es va produir l'explosió, que hagués pogut tenir conseqüències mortals. Fonts de la justícia van lamentar el canvi en el codi, ja que el fet de poder imputar a l'acusat el delicte de danys per imprudència, hauria permès obligar-lo a seguir un tractament a l'UCA. De fet la fiscalia va demanar una fiança de mil euros i un tractament a l'UCA i ara té cinc dies per recórrer la decisió de la Batlle.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT