PUBLICITAT

Espai administratiu, públic i d'oci

  • El Comú d'Andorra la Vella ocuparà les noves dependències del carrer Prat de la Creu a finals del proper gener
  • S'hi traslladaran departaments però també la Casa Pairal i el Llamp
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les dependències del comú i l'espai que ocuparà el conjunt de Plensa Foto: TONY LARA

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, també va anunciar ahir que «la previsió del comú és ocupar les noves dependències de la plaça Lídia Armengol a finals de gener». I va precisar que «el calendari del trasllat ja està tancat, només ens falta mobiliari, però pensem que estarà fet el proper 27 de gener». Ferrer va explicar que «s'hi traslladaran diferents dependències comunals que ara són en espais en règim de lloguer cosa que permetrà al comú estalviar aquesta despesa».

No obstant això, la cònsol no va poder quantificar l'estalvi tot i que va insistir en que «hi traslladarem tot el que tenim a Clara Rabassa, i el departament de Finances que ara ocupa els locals de la rectoria». Ferrer també va descriure els espais públics que s'afegiran als locals administratius del Comú d'Andorra la Vella com ara una plaça semicoberta, que s'anomenarà Àgora, i que «utilitzarem per fer-hi activitats a l'hivern i a la primavera quan faci massa fred per fer-les a l'exterior com ara les fires de Santa Llúcia o de Sant Jordi i l'escudella de Sant Antoni».

Locals administratius

La cònsol de la capital també va explicar els serveis i departaments del comú que aniran als nous locals. Així en la a zona semisoterrada s'hi traslladaran el Departament de Circulació i Atenció Ciutadana, que «estan en uns espais i condicions bastant poc dignes i poc salubres pel que respecta a la seguretat en el treball». També s'hi traslladaran el Departament de Socials, i la Casa Pairal, que «comptarà amb un gran espai per als tallers de la gent gran que fins ara es fan a Clara Rabassa» va afegir Ferrer que va precisar que «a l'altre costat hi haurà el Llamp, l'esplai d'infants».

La cònsol també va recordar que amb el trasllat de la Casa Pairal a la plaça Lídia Armengol, «el comú compleix amb la promesa de retornar la gent gran al centre de la capital, que era allà on estava quan ocupava una part de l'edifici del Centre de Congressos». El nou edifici també acollirà el centre d'interpretació de la vall del Madriu-Perafita-Claror, per al qual Ferrer va dir que «li estem buscant un nom que l'identifiqui i alhora sigui més atractiu per promocionar la vall», així com les dependències d'Urbanisme i Serveis Tècnics, Higiene i Medi Ambient, Finances i una entitat parapública, de la qual no va donar més detalls. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT