PUBLICITAT

Salut administra més de 4.400 vacunes contra la grip

  • Els facultatius només han detectat set casos, cinc en el grup de més de 65 anys
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un professional administra una vacuna Foto: TONY LARA

El Ministeri de Salut i Benestar va recordar que el proper divendres dia 20 de desembre finalitza la campanya de vacunació contra la grip i va informar que des de l'inici de la campanya de vacunació el dia 7 d'octubre fins ahir la Xarxa de centres d'Atenció Primària del SAAS havia administrat un total de 4.456 vacunes. Pel que fa a la incidència de la grip des del dia 30 de setembre, s'han declarat un total de set casos de grip tots ells en persones no vacunades. Aquests casos corresponen a 6 homes i 1 dona, cinc al grup d'edat de majors de 65, un al grup d'edat de 60 a 64 anys i un al grup d'edat de 25 a 44 anys.

La vacuna s'administra gratuïtament a la població considerada d'alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip (persones majors de 65 anys, les que viuen en residències sociosanitàries, que pateixin malalties cardiovasculars o respiratòries cròniques, amb síndrome de down, pacients amb malalties metabòliques cròniques, que pateixin disfunció renal, immunosupressió o hemogoblinopaties, obesitat mòrbida, nens i adolescents fins als 18 anys amb tractament de llarga durada amb àcid acetilsalicílic, dones embarassades), també aquelles que poden transmetre la malaltia a individus d'alt risc, els treballadors de serveis comunitaris essencials, interns i treballadors del centre penitenciari.

La vacuna s'administra als diferents centres de salut i d'atenció primària amb recepta mèdica (excepte els majors de 65 anys, que no necessiten la recepta) i determinats consultoris mèdics. Al personal sanitari i sociosanitari se'ls administra al mateix lloc de treball, i els interns en residències també la reben al propi centre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT