PUBLICITAT

Peñarroya: «Solana és una persona superautoritzada per opinar»

  • El director esportiu va criticar via twitter amb duresa la manera de perdre del River MoraBanc a A Corunya
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Moments abans del partit del BC Andorra a A Corunya, Francesc Solana piulava al twitter: «Avui el @riverandorramb juga!!!! tindrem #respecte #treball #humilitat #EQUIP #repte». Un parell d'hores més tard, amb la coneguda derrota per 88-74, el director general del club tornava a pronunciar-se a internet amb un missatge de decepció i crítica als jugadors: «Avui ha jugat el @riverandorramb, no hem tingut ni respecte, ni humilitat, ni treball, ni equip, són valors que et fan guanyar». Poc després matisava, encara en calent: «Podem guanyar o perdre @riverandorramb, però respectant al contrari, jugant i treballant com un equip #somhiandorra».

Aquestes declaracions podien haver provocat malestar al vestidor, però Joan Peñarroya es va encarregar ahir de treure foc a les declaracions del seu superior i es va limitar a dir: «Aquí no hi ha cap professional que estigui per rebatre les seves paraules ni les de ningú del club. Estem per treballar i fer-ho bé. Estem en una bona classificació i som conscients que volem estar millor. Podem donar més. Solana és una persona superautoritzada per opinar el que vulgui».

Sense més. Únicament va indicar després que per a ell no havia faltat humilitat: «Jo crec que va faltar estar al nivell d'intensitat del rival. Van fer 16 llançaments a cistella més que nosaltres pels seus rebots ofensius, hem deixat còmodes els seus jugadors més perillosos i ens han començat a entrar els dubtes. No és una qüestió d'humilitat, sinó d'estar al nivell».

Així va tancar la polèmica l'entrenador del River, qui tampoc no s'oblidaria d'analitzar els motius de la tercera derrota de la temporada amb una la crítica constructiva gens menyspreable. Per començar va mostrar-se «preocupat» i no per perdre, sinó perquè aquest ha estat segons ell «el pitjor partit de la temporada». Per això va insistir en què s'han de canviar algunes situacions: «Per començar no hem estat al nivell del rival en les situacions físiques. Hem d'entendre que els equips tenen un plus de motivació contra l'Andorra; hem deixat al Corunya estar còmode a la pista i així és difícil aturar-lo. Així s'han cregut ràpidament que ens poden guanyar. Si el rival ens mossega nosaltres també ho hem de fer. Aquest any el tall de carn del River MoraBanc és molt gustós i ens estem acostumant a que ens mosseguin massa».

De fet, creu que ser l'equip a batre està perjudicant: «No ho estem portant bé. Guanyar tant d'inici provoca dues coses: que els rivals surtin més motivats quan juga contra el River MoraBanc i que nosaltres no sortim amb la mateixa motivació o nivell de duresa».

Malgrat la derrota, Trías va tornar a ser l'MVP de la jornada amb 40 punts de valoració, però Peñarroya no creu que hi hagi massa dependència d'ell: «Aquesta no és la idea i ell tampoc no és el que tira, però té unes qualitats que el fan destacar més que a la resta en les estadístiques. Però tampoc no vull perdre això, sinó guanyar en altres coses».

EL FILIAL VENÇ, EL FEMENÍ PERD / D'altra banda, el segon equip del River MoraBanc es va imposar a casa contra el Vendrell per 82-72 i continua segon a un triomf del líder Martorell. El femení va caure a Cornellà 67-35 i es manté a mitja taula amb un balanç igualat de sis triomfs i sis derrotes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT