PUBLICITAT

El Govern estudia convertir Andorra Telecom en S.A.

  • El canvi busca obrir la parapública a noves activitats
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Façana d'Andorra Telecom Foto: ÀLEX LARA

El Govern està estudiant canviar l'estatus jurídic d'Andorra Telecom, que es podria convertir en una societat anònima. Fonts governamentals van explicar que s'estan analitzant possibles models i que el model d'una S.A. pot ser una opció, tot i que encara no està acabat de decidir. Aquesta és la fórmula que es va seguir amb Rtvasa, i segons les fonts consultades per l'ANA l'objectiu seria que la parapública pugui obrir-se a noves activitats i fins i tot poder operar a l'estranger. A més, el canvi permetria gaudir de més facilitats de gestió, deslligant-se de l'estatus de parapública. Aquesta decisió també podria obrir la porta a l'entrada de capital privat, tot i que les fonts governamentals ho van descartar.

El canvi donaria una major llibertat d'actuació a Andorra Telecom, segons les fonts consultades, que passaria a dependre d'una junta d'accionistes en lloc d'un consell d'administració com actualment, encara que la junta d'accionistes fos 100% del Govern com el cas d'Rtvasa.

Fonts del Govern van assegurar a l'ANA que no hi ha res fet ni decidit, que s'estan analitzant possibles models i que el de la S.A. podria ser una opció. En cap cas, però, el fet de convertir-se en una S.A. significaria l'entrada de capital privat, segons les mateixes fonts.

Altres fonts consultades van explicar que el canvi d'estatuts de la parapública per donar aquest nou estatus jurídic, a més de donar més facilitat a la gestió, serviria per poder obrir el servei de telecomunicacions d'Andorra a altres activitats, i fins i tot no es descarta poder operar a l'estranger.

Quedaria per saber si l'estatus dels treballadors també canviaria, o si per contra continuaria mantenint la relació laboral actual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT