Bloqueig a A Corunya

• Tercera derrota andorrana en una jornada en què la classificació situa quatre equips al capdavant
CORUNYA

Jordi Trias, ahir amb 25 punts i 40 de valoració, va tornar a ser el pilar del River MoraBanc, tot i la derrota. Foto: Paco Rodríguez / LA VOZ DE GALICIA

No estava fent un partit com per demostrar la seva superioritat, però anant com anava tota l'estona perdent, en l'últim quart el BC River MoraBanc es va posar a cinc punts, 72-67, i ballava entre la retallada i la pèrdua de ritme, quan una antiesportiva a Blanch amb 79-69, una tècnica a Joan Peñarroya i l'expulsió de l'entrenador, tot en menys d'un minut, va deixar el partit més que vist per sentència. Sí, ni el rebot ni el tir exterior ni la circulació de pilota van aparèixer per les mans dels jugadors andorrans, però el final va ser dels durs. Dels que demostren que a la LEB Or es patirà fins l'última jornada. Bloquejats a A Corunya, l'equip del Principat tornava a casa sabent que no només havia perdut un matx, sinó que havia donat vida al Leyma en la classificació. Els gallecs, de la mateixa manera que els andorrans, Palencia i Breogán, sumen idèntics registres amb 8 victòries i tres derrotes. A la festa del polilideratge s'hi pot afegir El Ford Burgos, si demà guanya al Palau al FC Barcelona, el cuer.

La LEB Or no entén de líders ni d'equips que vagin per sobre dels altres. La jornada d'ahir n'és l'exemple. El BC River MoraBanc ho va patir en les seves carns. El conjunt andorrà va començar a contracorrent i mai no va tenir opcions de poder anar en positiu. El Leyma Natura tenia el dia i si bé les seves cistelles entraven, el River MoraBanc es limitava a la inspiració d'un Trias que, un partit més, va sobresortir per sobre de tots amb 25 punts i 40 de valoració.

Amb 25-18 el primer quart reflectia la realitat. Ni més ni menys. Un equip local endollat i un visitant que no trobava el seu lloc. La lluita andorrana, però, permetia pensar en la mentalitat pura de bàsquet que diu que els partits es decideixen fins el final, amb aquella idea que va dir Peñarroya en la prèvia, sobrevolant ahir el Municipal corunyès: El Leyma guanya o perd en els últims minuts.

Però fins i tot en aquesta màxima es va errar ahir, perquè, de nou, la LEB Or no entén de lleis ni regularitats. En el segon quart, els triples gallecs van fer tan mal que al descans el 49-33 era excessiu, perquè tot i que el River no tenia el dia –31 rebots, pels 41 del Leyma– la qualitat per intentar mantenir el ritme hi era. Això sí, hi havia jugadors fora de lloc, com quan Hampl, en dues jugades similars, va errar dos ganxos idèntics i dels que tant acostuma a fer, però un metre més allunyat de la cistella del que és habitual. O rebots defensius clamorosos que es perdien, pilotes que robava el rival...

Les diferències, després del segon quart i durant el tercer, es van mantenir sempre al voltant dels 10 punts. En la part final del tercer període, Blanch va semblar posar la directa amb un triple i una cistella consecutiva, però les idees no rutllaven en conjunt, i així en l'últim quart, tot i que es poder somiar amb la remuntada, l'antiesportiva a Blanch i la desqualificant a Peñarroya va sentenciar-ho tot. Poca cosa es podia fer excepte assumir la derrota i mirar de reüll els equips que s'hi afegeixen a la festa.