PUBLICITAT

L'Andorra de Koldo haurà d'aturar el futbol 'a l'anglesa' d'Irlanda

  • Koldo podria fer canvis per aturar el joc directe cap a Keane i Doyle i les incursions per les bandes
IVÁN MOURE
DUBLÍN ENVIAT ESPECIAL

Periodic
L'entrenament de la selecció al nou Aviva Stadium que avui acull el primer partit de caire oficial, ahir. Foto: EL PERIÒDIC

Andorra només ha tingut tres dies per oblidar el 0-1 contra Rússia en el debut al Preeuropeu del 2012 i ja ho té tot a punt per al segon partit, el primer de l'era Koldo a domicili. L'Aviva Stadium també viu avui l'estrena en partit oficial de Giovanni Trapattoni a la selecció irlandesa (20.45 hores d'Andorra) en substitució del mític Ellan Road, que fa nou anys va viure un partit entre els mateixos protagonistes i amb un resultat de 3-1. Ildefons Lima, llavors amb 23 anys, va deixar clar que aquest partit tindrà unes altres connotacions: "Ha passat molt temps i ara és una altra Andorra. Intentarem millorar la image de l'última vegada", va remarcar.

DE NOU SECRETISME
Koldo va continuar amb la postura de no donar pistes al rival i no va voler facilitar l'alineació. Sembla que com a seleccionador li agrada més respondre amb monosílabs que amb un discurs i ahir en la roda de premsa prèvia al partit només una pista sobre quina Andorra es veurà aquesta nit: "Nosaltres defensem en zona i continuarem així". Per tant es mantindrà el 4-2-3-1 i no hi haurà cap marcatge individual a Roy Keane, l'home que marca les diferències per al combinat de Trapattoni. Però sobre els onze que sortiran d'entrada va ser més clar: "No ho saben ni els jugadors", va dir davant Òscar Sonejee i Ildefons Lima. ""Per tant tampoc no us ho diré a vosaltres", va rematar. El seleccionador va deixar clar que els jugadors no tenen perquè acusar el desgast físic de divendres passat i va avançar que tindran "el mateix nivell d'intensitat". Tampoc no va aclarir si Andorra tornarà a mostrar la mateixa ambició ofensiva que contra Rússia pel fet de jugar a domicili. "Més que canviar l'estil de joc venim a competir i a progressar en la manera de jugar", va indicar. Serà necessari perquè les conclusions que ha tret d'Irlanda és que es tracta d'un equip que juga "amb més intensitat" que l'exrepública soviètica. I per això potser inculca més precaucions als jugadors: "Hem de saber quan haurem de defensar i quan podrem jugar la pilota".

RIVAL D'IDEES CLARES Koldo és conscient que Irlanda no és un equip de primera fila mundial, però ni molt menys va menysprear la qualitat d'un equip que sigui com sigui està molt més amunt que la seva modesta Andorra.

De fet ahir va recordar que l'equip de Trapattoni "va estar a punt" de classificar-se per a la darrera fase mundialista. "Té en Given un gran porter, defenses d'una qualitat més que correcta i davant té jugadors de gran qualitat". Però per sobre de tot va destacar una cosa que és el que més li preocupa: "Té les idees clares i juga com un autèntic equip", va assenyalar.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT