PUBLICITAT

L'ajuntament de la Seu contra la racionalització dels municipis

  • Batalla reitera que retalla les competències i posa en perill els serveis
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Els regidors i els treballadors de l'ajuntament de la Seu, ahir Foto: EL PERIÒDIC

Ahir al migdia els regidors i els treballadors de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, encapçalats per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, van participar davant l'edifici consistorial en la concentració contra la reforma de l'administració local plantejada pel Govern de l'Estat espanyol. D'aquesta manera, l'ajuntament urgellenc es va sumar al manifest de rebuig elaborat per l'Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i el sindicats UGT i CCOO, per tal de rebutjar la propera aprovació del projecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local que pretén imposar el Govern del PP.

L'alcalde de la Seu d'Urgell va explicar ahir en la manifestació que «mostrem el nostre rebuig davant d'aquesta reforma que s'impulsa per part del Govern de l'Estat i en demanem la seva retirada, ja que és molt lesiva per als municipis, sobretot per als ajuntaments de menys de 20.000 habitants, com és el cas de la Seu d'Urgell». Batalla va argumentar que la reforma « ens deixaria amb molt poques competències, fet que afectaria greument els serveis que es donen als ciutadans».

A més, l'alcalde va afegir que «això es produeix per una clara política de recentralització per part del Govern de l'Estat». I va anunciar que «combatrem aquesta norma amb totes les nostres forces i ens sumarem a qualsevol iniciativa de rebuig». Batalla no va descarta la via judicial per aturar el projecte del Govern del PP i va exposar que «si cal donarem suport a un recurs davant del Tribunal Constitucional, ja que a més a més, aquesta reforma regula aspectes que són competència de la Generalitat de Catalunya».

Municipis retallats / Amb aquesta reforma el Govern central preveu estalviar 8.000 milions d'euros fins al 2016 i aconseguir una gestió local més àgil i eficient i l'abaratiment de la prestació de serveis. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, va assegurar que és una reforma municipalista que preveu «racionalitzar l'oferta de serveis de la nostra democràcia». El Govern central manté la màxima «una administració, una competència» i la supeditació de tota l'activitat municipal a la sostenibilitat financera de l'administració local. En el text aprovat no es parla d'eliminar municipis petits, sinó d'incentivar-ne la fusió. L'oposició a la llei és constant, tant per part d'ajuntaments com de partits polítics. Fins i tot s'hi oposa el Consell d'Estat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT