PUBLICITAT

La Sant Silvestre estudia allargar el recorregut per al pròxim any

  • Per a l'edició d'aquest 2013, el 27 de desembre, es posa un màxim de 1.000 inscripcions
R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Un moment de la Sant Silvestre de 2012, just abans de donar-se una de les sortides Foto: TONY LARA

El pròxim 27 de desembre, a partir de les 21.45h, la festa de final d'any de l'atletisme, la Sant Silvestre de Sant Julià de Lòria, viurà la seva 21a edició amb la intenció d'arribar als 1.000 participants i poder així plantejar-se una idea que rumia l'organització des de fa un temps, com és allargar el recorregut que aquest any encara es manté en els habituals 2.200 metres entre el Centre Comercial Sant Eloi i la plaça de la Germandat.

Les inscripcions per a aquesta cursa es poden fer al nou web www.santsilvestresantjuliadeloria.com i presencialment al Centre Esportiu de Sant Julià, però compte perquè hi ha terminis. A través del web el límit és el dia 26 a les 23:59h de la nit, mentre que de forma presencial serà fins les 20.00h del 24 de desembre, quan tanqui el Centre Esportiu. Això és perquè l'organització treballa en el repartiment de cada any de les paneres per cada participant, i s'ha de controlar el número de dorsals.

La idea de voler allargar el recorregut rau de la situació que es pot plantejar que augmenti considerablement la participació a la carrera. En els últims anys la resposta del públic ha estat molt bona, sempre al voltant dels «800 a 900 atletes», segons va dir ahir durant la presentació Víctor Martínez, alma mater d'aquesta cita esportiva. Això i l'augment de l'afició pel running fa que la previsió es tanqui en 1.000 corredors, però el plantejament de seguir sumant no es descarta, tot i que hauria de ser per al 2014, segons Martínez.

5 EUROS PER A CÀRITAS LAUREDIANA / La recaptació de la cursa laurediana anirà destinada a Càritas Parroquial de Sant Julià de Lòria. El preu per la inscripció serà de 5 euros, però a més s'ha establert un compte Dorsal 0 destinat a tots aquells que no vulguin participar en la cursa però sí col·laborar econòmicament amb la causa solidària. Per això s'ha d'accedir també al web de la cursa.

DE MOMENT, SENSE ESTRELLES / Martínez va confirmar ahir que la situació econòmica no permet fitxar cap crack de l'atletisme per competir-hi com era habitual –per Sant Julià han passat mites com Fermín Cacho, Abel Antón, Martín Fiz...–, però que la porta segueix oberta a alguns dels que tenen il·lusió per pujar a Andorra. Com que la caixa està com està «degut a la crisi» i també a la davallada de col·laboradors –els partners han baixat «molt», segons Martínez, «dels 40 en l'època bona–, ara se'ls obsequia d'altra manera: «Abans la situació econòmica era bona i podies portar gent de renom, i ara ens adaptem». Martínez va informar que al final de la setmana vinent sabria la disponibilitat d'alguns i confirmaria assistències.

TRES CATEGORIES I HORARIS / Hi haurà, com sempre, tres curses i premis per als tres primers classificats i per als disfressats. De circuits, els tres de sempre, és a dir el baby fins a nens de 8 anys amb 300m (començarà a les 21.45h) per l'avinguda Verge de Canòlich, els 1.000 de la cursa Mitjana (22.00h) per als joves de 9 a 16 anys, i els 2.200 del recorregut llarg que començarà a les 22.10h.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT