PUBLICITAT

La demanda d'esquiadors motiva una nova línia de bus entre la Massana i Encamp

  • El servei serà diari, amb freqüències d'entre una hora i 30 minuts
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un autobús de la Cooperativa Interurbana Foto: TONY LARA

La Cooperativa Interurbana Andorrana realitzarà a partir del proper 20 de desembre una nova ruta d'autobús, entre la Massana i Encamp. Es tracta d'una prova pilot que s'allargarà fins al 31 de març i que recull les demandes dels esquiadors que s'allotgen a una vall i volen esquiar a l'altra, segons van explicar fonts d'Indústria.

Va ser la pròpia Cooperativa Interurbana la que va plantejar al Govern la possibilitat de crear aquesta nova ruta, i aquest de moment l'ha autoritzada durant tres mesos, tal i com va sortir publicat ahir al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). S'havia rebut una «demanda important» de turistes interessats en poder moure's de vall a vall amb transport públic. Per exemple, el cas d'una persona allotjada a un hotel de la Massana que vol accedir a Grandvalira a través del Funicamp.

La nova línia de bus, que passarà pel túnel de les Dos Valires, tindrà una freqüència diària i circularà de les 8.30 hores fins les 18 hores. De 8.30 a les 11 la freqüència de pas serà de 30 minuts, de les 11 a les 15 serà de 60 minuts i de les 15 a les 18 hores tornarà a ser de 30 minuts. La primera parada d'aquesta línia, que serà la número 7, serà la cruïlla dels Cortals en el cas d'Encamp i el centre de la vila en el cas de la Massana. Les tarifes seran les corresponents a la zona 1.

Indústria va informar que si finalment l'afluència al bus durant aquests tres mesos confirma la demanda exposada per la Cooperativa, es mantindrà la línia i aquesta passarà a regular-se com la resta, amb concessions després de licitar-les.

D'altra banda, el BOPA també va publicar l'augment de freqüència de la línia entre Andorra la Vella i Soldeu durant l'hivern. En aquest sentit, fins al 31 de març entre les 8.15 i les 20.15 en sentit Soldeu, i entre les 9.15 i les 21.15 en sentit Andorra la Vella, la freqüència de pas serà cada hora.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT