PUBLICITAT

Badia creu que es vulnera el dret a un procés degut

  • El contacte del fiscal amb el tribunal abans del judici genera dubtes
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dues lletrades entren a la sala del tribunal en una imatge d'arxiu Foto: TONY LARA

El degà del Col·legi d'Advocats, Francesc Badia, va denunciar, durant una apel·lació davant el Tribunal de Corts, que «sempre, constantment» es vulnera el dret de jurisdicció a un procés degut. Ho va argumentar pel fet que el representant del Ministeri Fiscal és dins la sala on s'han de celebrar les corresponents vistes abans que el nunci de torn cridi la causa. És a dir, que mentre el fiscal és dins amb els membres del Tribunal, el lletrat és fora, i això podria derivar en una «contaminació» dels magistrats. Badia, però, va voler deixar clar que no dubtava de la honestedat i professionalitat tant dels magistrats com del fiscal, però que es tracta d'una qüestió de forma, «i s'han de fer bé les coses, també formalment».

Per donar més força al seu argument, Badia va afirmar que el Tribunal d'Estrasburg s'ha pronunciat repetidament sobre aquest aspecte. El Tribunal de Corts va decidir que es pronunciaria sobre la possible contaminació per la presència del fiscal a la sala abans que es cridi la causa a la sentència del judici que se celebrava.

EL CAS / La defensa recorria un aute de la Batllia pel qual s'embargaven els béns del pare d'un menor a qui s'havia imposat el pagament d'una indemnització a un altre menor per lesions en una baralla al pati de l'escola. Segons el lletrat, aquest era responsable subsidiari i en l'aute d'embargament no es reconeix aquesta condició. A més, assegurava que l'home estava pagant a terminis de forma voluntària i que ningú havia reclamat l'execució de la sentència. El recurs es presentava pel fet que amb l'embargament es deixava una família amb només un sou mínim, per un «excés de zel» de la Batllia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT