PUBLICITAT

La nova Escola d'Art d'Ordino triplicarà la superfície de l'antiga

  • S'ubica al subsòl del Centre Esportiu i s'estrena aquest curs, que comença dijous
  • Ordino i la Massana unifiquen les escoles i les posen sota la direcció de Rosa Mujal
A. LUENGO
ORDINO

Periodic
L'exterior del Centre Esportiu, on s'ubiquen les instal.lacions. Foto: TONY LARA

El centenar llarg d'alumnes de l'Escola d'Art d'Ordino es toparan aquest curs amb la gratíssima sorpresa d'unes instal.lacions noves de trinca que substituiran l'obsolet equipament que fins ara funcionava a l'edifici la Font. La nova seu, que s'està acabant d'habilitar al subsòl del Centre Esportiu i que es mostrarà per primera vegada en públic aquest dijous, coincidint amb l'inici de curs, triplica la superfície de l'antiga, i permetrà que nens i adults estudiïn per separat i no en aules compartides com passava fins a aquest curs. Pel que fa als equipaments, el nou taller de ceràmica compta amb una cabina professional d'esmaltar i un forn elèctric que permet treballar tant a baixa com a alta temperatura. A més, les instal.lacions disposen d'un jardí exterior que permetrà fer cuites amb llenya i gas. També està d'estrena el Club Foto, amb un estudi professional equipat amb programes de tractament digital i també un laboratori de fotografia en blanc i negre.

No s'acaben aquí les novetats, perquè ahir mateix la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudi, i el cònsol de la Massana, Josep Maria Camp, van firmar el conveni que unifica la gestió de les escoles d'art de les dues parròquies. No es tracta d'una simple declaració de bones intencions. Al contrari: l'acord posa els dos centres sota la coordinació de Rosa Mujal, que fins ara dirigia l'escola d'Ordino, i a més amplia els horaris, unifica els preus i incrementa l'oferta formativa, en posar els cursos que s'imparteixen en cadascuna de les escoles a l'abast dels veïns de l'altra par- ròquia. Per Camp, el conveni incideix en els projectes de cooperació engegats en altres àmbits com ara turisme, medi ambient i higiene, i permetrà "optimitzar els recursos i contenir la despesa a través de la gestió conjunta". En una primera concreció de l'acord, la Massana s'estalviarà aquest curs la contractació de dos nous professors: Mujal assumirà les classes de pintura i dibuix que fins ara impartia Dolors Novellas a la Massana.

FORFET I MONOGRÀFICS El claustre docent de la nova Escola d'Art unificada estarà format per Eve Ariza, Eduard Comellas, Jordi Planellas i la mateixa Mujal. Ariza s'encarregarà del taller de ceràmica, que ella mateixa va posar en marxa el 2004 a Ordino i que aquest curs també impartirà a la Massana; Comellas, de la seva banda, serà el responsable del Club Foto, que es continuarà impartint a Ordino; Planellas repeteix al capdavant del taller de còmic, una de les especificitats de l'escola de la Massana, i Mujal farà també el doblet a les dues parròquies com a monitora de dibuix i pintura. A més d'instituir un preu unitari per a les dues escoles, aquest curs s'estrenarà la modalitat de matrícula-forfet, que permetrà assistir a un curset a un preu preestablert, en horari lliure i independentment del nombre de classes que finalment es prenguin. L'oferta educativa es completa amb els tallers monogràfics, que aquest any es concentraran en una sola sessió, que tindrà lloc els dissabtes. Al primer trimestre n'hi ha quatre de previstos: Flors de Tots Sants i Decoració de Nadal, el 23 d'octubre i el 4 de desembre, respectivament, tots dos a càrrec d'Anne Marie Bastide; i sengles tallers de nu amb model: el de ceràmica serà el 20 de novembre, amb Ariza al capdavant; el de dibuix, el 18 de desembre, amb Mujal. Desglossat per parròquies, el nou acord comporta que a la Massana --on l'any passat es van matricular una quarantena d'alumnes--, s'impartiran cursos de plàstica per a nens de 5 a 12 anys; pintura i dibuix, ceràmica i còmic. A Ordino, on s'esperen un centenar de matriculacions, n'hi haurà de plàstica per a nens de 5 a 12 anys i per a joves de 13 a 16; pintura i dibuix per a adults; tres nivells de fotografia i ceràmica per a nens, joves i adults.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT