PUBLICITAT

La Copa del Món agafa forma

  • 26 països i 127 riders confirmen la seva presència en les dues proves que acollirà la Coma d'Arcalís
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
A la imatge, una de les sortides de la prova de la Copa d'Europa celebrada la temporada passada a la Coma d'Arcalís Foto: ÀLEX LARA

Resta exactament un mes perquè arribi la Copa del Món d'snowboardercross a Andorra. La cita és de gran importància per l'impacte d'una competició com aquesta, repercussió meditàtica, televisió i difusió de la marca Andorra, i la implicació de tots els estaments del país. Ahir es va conèixer que ja són més de 125 riders de 26 països diferents els que han confirmat la seva participació. La Coma d'Arcalís, penútlima cita del circuit mundial abans dels Jocs Olímpics de Sochi, i a més amb dues cites mundualistes, serà el millor banc de proves per als especialistes, entre ells l'andorrà Lluís Marín.

Han confirmat que participaran en les dues Copes del Món 26 països, entre els quals destaquen els Estats Units, Canadà i Austràlia, nacions que lideren el rànquing de la Copa del Món d'SBX. En total, hi ha 127 riders inscrits, dels quals en són 42 noies i 85 nois. Dels noms més destacats es troben el nord-americà i actual campió del món, Seth Wescott, l'australià Alex Pullin i el nord-americà Nate Holland, segon i tercer, respectivament. En categoria femenina, també hi seran les millors riders internacionals: les canadenques Maëlle Ricker i Dominique Maltais, i la nord-americana Lindsey Jacobellis. A més, Vallnord va confirmar ahir que també hi haurà presència espanyola, amb quatre esportistes: Lucas Eguibar –tercer a la Copa del Món d'Arosa de la temporada passada– Regino Hernández, Laro Herrero i Anna Amor.

Com no podria ser d'altra manera, destaca també la doble presència prevista de l'andorrà Lluís Marín, que va obtenir la 5a posició en la passada Copa del Món de Montafon, a Àustria, i que era la primera cita de la temporada mundialista. La pròxima cita de la Copa del Món per al corredor de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) serà a Lake Louise (Canadà) els dies 20 i 21 de desembre. Aquesta prova, a més, es podrà seguir en directe per la televisió nacional andorrana. Cal recordar que, després de l'actuació a Montafon de Marín, es va confirmar aquesta setmana que ha rebut la invitació per part dels X-Games per ser a aquesta cita de gran renom internacional, a Aspen (Estats Units), del 23 al 26 de gener.

Precisament la cursa andorrana guanya en importància perquè serà l'avantsala dels Jocs Olímpics. Just després de la doble competició de la Copa del Món a Vallnord, només hi haurà una altra d'aquest calendari, a Veysonnaz (Suïssa), per a que els riders puguin acabar de polir detalls abans de Sochi 2014. És aquesta situació el que fa que Andorra es beneficiarà amb un gran nombre de participants.

INICI DE LA PISTA, EL 30 DE DESEMBRE / La Coma d'Arcalís viurà la doble Copa del Món i no serà la primera vegada que rebi una competició, tot i que el nivell de repercussió d'aquesta fita implica un treball més exhaustiu. El circuit es preveu que sigui diferent al de la Copa d'Europa de la temporada passada. Aquest estiu es van començar a instal·lar 19 canons de neu de baixa pressió, necessaris per a organitzar l'esdeveniment, i que ja esperen l'inici de les obres per començar a fer la pista. El recorregut tindrà una llargària d'1,1 quilòmetres, 150 metres de desnivell i 60 metres d'amplada. La construcció del circuit es començarà a partir del dia 30 de desembre per tal d'arribar a temps per a la cita mundialista.

VOLUNTARIAT / Una Copa del Món implica feina per tot arreu. Els treballs professionals estan evidentment coberts, però de la mateixa manera que la Copa del Món d'esquí alpí de Soldeu de fa dues temporades va suposar una gran aposta pel voluntariat, i que aquest any en les finals de la Copa d'Europa passarà el mateix, ara és Vallnord qui necessita l'ajuda dels ciutadans que, amants o no d'aquest esport de l'SBX, apostin per donar un cop de mà.

L'organització de la prova requereix prop de 100 voluntaris que es repartiran entre tres àrees diferents: l'àrea tècnica, l'àrea logística i l'àrea administrativa. Totes les persones que estiguin interessades a ser voluntàries poden omplir la sol·licitud que trobaran a la següent direcció web: http://www.vallnord.com/ca/comunitat/voluntaris.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT