PUBLICITAT

Grandvalira confia en tenir el Freeride World Tour en tres anys

  • La intenció de l'estació és començar per l'escola i veure com evoluciona «per créixer»
R. M. S.
ENCAMP

Periodic
El moment de la baixada d'ahir per la pala del pic alt del Cubil, amb Bruno Compagnet al davant, de groc. Foto: GRANDVALIRA

El freeride semblava territori exclusiu de Vallnord, però ara és Grandvalira qui ha vist les possibilitats d'aquesta disciplina i hi vol apostar també. El primer pas va ser començar a introduir-lo la temporada passada, i aquesta l'aposta passa per rebre el GrandRide amb experts mundials, però el que realment interessa al domini és «començar per la base», segons va manifestar ahir el director de màrqueting de l'estació, Alfonso Torreño. La nova secció és l'Escola d'Esquí Freeride Center.

«No som una estació de freeride però veiem que es demana. Comencem per la base amb l'Escola i sobretot la seguretat», va assegurar Torreño després d'una jornada en què es va tenir la presència de Bruno Compagnet i Giuliano Bordoni, dos referents del forapista internacional, que van fer una demostració des de la zona del pic alt del Cubil, on serà la competició del GrandRide del pròxim febrer. La zona, amb una altitud de 2.900 metres i 800 de desnivell, «té diferents línies», segons Torreño, que destaca que el públic ho podrà veure des de la terrassa del restaurant Solanelles.

La intenció de l'estació és apostar per aquesta disciplina, i per això des de Grandvalira no es descarta formar part del World Tour, tot i que Torreño va matisar que s'ha d'anar amb calma: «Diria més en tres anys que no en dos». Torreño va dir també que l'estació havia descartat acollir una prova de quatre estrelles en considerar que s'han de superar etapes.

COMPAGNET DEFENSA EL FREERIDE / «Veig que hi ha gran voluntat d'Andorra i de Grandvalira», va dir ahir Compagnet, «d'anar cap al freeride». El rider va manifestar que hi ha «moltes estacions que tenen zones on alguns farien fora pista però les prohibeixen, i Grandvalira hi facilita l'accés. Les altres estacions ho prohibeixen en compte d'ajudar-nos».

«Hi ha potencial per crear un esdeveniment internacional, és un lloc fabulós», va destacar Compagnet, que va analitzar la zona del Cubil: «Hi ha molt bona neu, aquesta pala està bé perquè en ser vessant nord la neu es manté freda, però s'ha d'anar amb calma perquè vulguis o no hi ha moltes pedres».

AL FEBRER, EL GRANDRIDE / Al pròxim mes de febrer –dies 15 i 16– arribarà a l'estació andorrana el GrandRide, prova del circuit del Freeride World Qualifier. serà precisament des del pic alt del Cubil.

 

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT