PUBLICITAT

Tant PS com SDP critiquen la infraestructura de turisme

  • Els socialdemòcrates presenten 31 esmenes i el grup mixt sis
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
David Rios, en primer terme, i Gerard Barcia i Jaume Bartuemu, del grup mixt, darrere Foto: TONY LARA

Tant el grup parlamentari socialdemòcrata com el mixt coincideixen en esmenar la dotació d'un milió d'euros per a una infraestructura de turisme, prevista en el projecte de pressupost per al 2014. Ambdós grups utilitzen el mateix argument per justificar l'esmena: un projecte «indeterminat, genèric i per tant indefinit». Ara bé, mentre el PS proposa destinar aquests diners a crear l'estació d'autobusos nacional, SDP (el grup mixt) demana suprimir-la.

Tal com va avançar EL PERIÒDIC, el projecte de pressupost elaborat pel Govern preveu una partida d'un milió d'euros per a una infraestructura de turisme. El text exposa que l'objectiu d'aquesta és el «d'incrementar l'atractiu turístic del Principat, i oferir als turistes una millor i més variada oferta d'oci que reforci la seva experiència de visita». Però des de l'oposició es critica per ser una proposta «indefinida», i tots dos grups parlamentaris l'han esmenat. El president del grup socialdemòcrata, David Rios, va explicar a l'ANA que l'esmena del seu grup persegueix destinar aquest milió d'euros a la creació d'una estació nacional d'autobusos. Pel cantó del grup mixt, el seu president Jaume Bartumeu, apunta en el text de les esmenes que es tracta «d'una burla al Consell General», perquè no està definit.

LES ALTRES ESMENES / El grup socialdemòcrata ha presentat un total de 31 esmenes a la llei del pressupost. El grup mixt n'ha fet sis, i una a la totalitat perquè el projecte «no s'adiu als criteris polítics» defensats per aquest.

En general, les esmenes socialdemòcrates «posen en dubte el model d'inversions del Govern de DA», va explicar Rios, doncs el seu grup opina que invertir en asfalt «no aporta gran cosa al teixit productiu». Per això, proposa reconduir aquest tipus de despeses en «infraestructures que aportin valor afegit», com pot ser la reconversió de l'Hotel Rosaleda o de l'antiga caserna de bombers d'Andorra la Vella.

Un altre punt esmenat pel PS és la despesa de personal de la societat Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), que la redueix fins als 257.141 euros, i proposen destinar els 162.751 euros restats a treballs realitzats per altres empreses que facin tasquen d'acompanyament o assessorament.

Pel que fa a les esmenes del grup mixt, aquestes es fixen en què es dota amb 36.992,22 i 10.247,14 euros la secretaria d'Estat d'Ensenyament Superior i Recerca «quan aquella secretaria no existeix en l'organigrama actual del Govern»; o en què s'autoritza l'Oficina del Joc del Ministeri per adquirir «accions del sector públic» amb una partida de 275.000 euros, quan entre els objectius del projecte de l'Oficina del Joc «no hi figura cap explicació ni comentari –tampoc cap indicador– que permeti esbrinar com, de quina manera, i en virtut de quin muntatge jurídic es podrien adquirir accions d'un Consell Regulador Andorrà del Joc», que s'entén difícil que pogués ser una societat mercantil amb un capital dividit en accions.

D'altra banda, també s'esmenen les despeses de personal de relació especial per a la missió permanent a l'OSCE i el reembossament de dietes del personal de la CASS. També es demana més detall en el pressupost del Ministeri de Salut i Benestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT