PUBLICITAT

DA redueix el pressupost de l'ADI en un 10%

  • El grup parlamentari demòcrata presenta 31 esmenes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El president suplent del grup parlamentari demòcrata, Daniel Armengol Foto: ÀLEX LARA

Una de les esmenes del grup parlamentari demòcrata als pressupostos per a l'exercici del 2014 redueix en 63.800 euros (9,15%) la partida de transferència corrent de Govern a la societat Andorra Desenvolupament i Inversió, SAU. Aquests diners surten de remuneracions bàsiques i quotes a la seguretat social (40.000 euros i 5.800 euros respectivament destinats a una nova contractació) i de la dotació del Premi Actua (18.000 euros). DA, però, va més enllà en la justificació de l'esmena i diu que «és necessària una reflexió global sobre els objectius i missió de la societat Andorra Desenvolupament i Inversió SAU». El president suplent del grup parlamentari, Daniel Armengol, va dir ahir a l'ANA que «considerem que s'ha de donar un nou enfocament i impuls a l'ADI» i que «s'ha de fer un debat global sobre els seus objectius». El pressupost final de l'ADI queda fixat en uns 634.000 euros.

En total el grup parlamentari demòcrata ha presentat 31 esmenes, algunes d'elles de caràcter tècnic. A part de la ja anunciada fa unes setmanes en relació a la situació dels autònoms i la de la rebaixa de la dotació a l'ADI, els demòcrates també eliminen la dotació de 275.000 euros que s'atorga al futur Consell Regulador Andorrà del Joc en concepte d'adquisició d'accions del sector públic, en el marc del projecte d'Oficina del Joc, tenint en compte que encara no s'ha legislat sobre la matèria.

També rebaixen els límits previstos per a l'adjudicació de contractació directa per part de l'Administració a 24.000 euros en casos d'urgència i a 12.000 euros per obres ordinàries, en lloc dels 35.000 euros i els 17.500 que figuren en el projecte de pressupost.

Pel que fa a contractacions de personal fix extern, els demòcrates deixen fora el Cos de Banders del grup de cossos especials que gaudeixen de l'excepcionalitat per a la cobertura de noves vacants per cobrir les baixes generades fins l'exercici 2014.

En relació al personal, els demòcrates inclouen una esmena per la qual les contractacions de personal de relació especial hauran de ser publicades al BOPA.

Una altra de les esmenes obliga el Govern a aprovar un programa de control pressupostari de les entitats parapúbliques, així com les entitats privades que reben subvencions, préstecs, avals i altres ajuts. El projecte de pressupost només ho deixava a voluntat del Govern sense el concepte d'obligatorietat.

DA rebaixa el pressupost de la Institució del Raonador del Ciutadà en 6.500 euros corresponent a la partida en concepte de locomoció i desplaçament de personal, quedant el seu pressupsot fixat en 237.500 euros. I finalment, els demòcrates presenten una esmena en la qual s'elimina la Residència Solà d'Enclar del projecte de pressupost ja que es va dissoldre el passat 28 de novembre, després que s'hagués presentat el pressupost.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT