PUBLICITAT

Serra diu que les competències s'han d'encarar amb visió de país

  • Alerta a Martí que «ja li toca» afrontar la reforma tenint els 22 consellers que té al Consell General»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Serra, al centre, en un Consell de Comú recent a la Massana Foto: TONY LARA

El conseller de Moviment Massanenc i exministre d'Ordenament Territorial, Jordi Serra, creu que ara és el moment d'encarar el debat sobre les competències comunals però amb una visió global de país. Serra va fer aquestes declaracions en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA, en què va afegir que «ja li toca» (en referència a Martí) afrontar la reforma tenint els 22 consellers que té al Consell General.

Serra creu que «és bo» que es treguin temes que poden semblar molt problemàtics com el debat de les competències, aprofitant l'àmplia majoria dels demòcrates al Consell General. En aquest sentit, l'exministre considera que cal aprofitar el moment per si de cas en les properes eleccions el Consell General està més equilibrat ja que aleshores «no cal ni que t'asseguis» perquè qualsevol cònsol «se't menjarà amb patates».

Serra considera que molt sovint, sobretot per la part comunal, s'han agafat competències que no es corresponen amb la Carta Magna ni amb la llei de competències de l'època. I per això «s'ha de posar ordre» i no «repetir o multiplicar» tasques entre les administracions. En aquest sentit, creu que el cap de Govern ho «ha fet bé» asseient-los en una taula per plantejar qui fa què i qui ho pot fer millor. De tota manera, creu que serà una negociació llarga i que cal afrontar amb visió global de país.

BALANÇ DE LA LEGISLATURA / D'altra banda, pel que fa al balanç del que portem de legislatura, Serra creu que molta gent que va votar l'«onada taronja» esperaven uns canvis més importants. Tot i reconèixer que estar dins del Govern és més complicat del que sembla, considera que l'Executiu de Toni Martí hagués pogut anar més lluny en alguns temes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT