PUBLICITAT

«Ser al podi no és gens fàcil»

  • Marín rep la invitació per participar als X-Games d'Aspen: «Em fa molta il·lusió representar a Andorra»
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Lluís Marín, ahir al migdia a la seu de MoraBanc on es va dur a terme la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació Foto: ÀLEX LARA

El primer premi que ha rebut Lluís Marín després de la 5a posició a la Copa del Món de Montafon (Àustria), ha estat la invitació per poder representar a Andorra en els pròxims X-Games que es disputen a Aspen (Colorado, Estats Units) del 23 al 26 de gener. Amb tot, el surfista de neu considera que no ha d'haver-hi un excés d'eufòria per la seva actuació a la cita austríaca –al 2010 ja va assolir una 3a posició–, i per això afirma: «Ser al podi no és gens fàcil. He fet un bon resultat, però no ens hem d'emocionar».

Sembla inevitable, però, que en una situació esportiva com l'actual, la possibilitat –realitat ja– de tenir un andorrà entre l'elit, i no sent aquesta a més la primera vegada que ho fa, permet somiar l'aficionat, que espera les curses de Marín amb il·lusió. Ell, per això, explica el que va passar a la cita austríaca, i defuig pensar en els Jocs Olímpics, cita on estan dipositades moltes de les esperances de la temporada. «Els entrenaments no van anar molt bé, però a la tarda vaig fer un bon treball mental per visualitzar la cursa», va dir l'andorrà, que va analitzar les carreres: «Els circuits són diferents i el de Montafon em va venir bé. A Montafon em vaig divertir moltíssim. Tot i sortir endarrerit era positiu per l'adrenalina, els agafava el rebufo i això ajudava. Només vaig fer una bona sortida diria que en els vuitens de final». Segons Marín, a la cursa austríaca «s'havia d'arriscar».

L'esportista va declarar que nota el respecte dels rivals, però també va enviar una frase per a alguns d'ells: «La gran majoria són respectuosos, només has d'anar en compte amb certs corredors que ja saps qui són. A la sortida es respira la tensió de tothom».

ARA, ELS X-GAMES D'ASPEN / Just abans dels Jocs Olímpics, Marín tindrà una important cita a Aspen (Estats Units), amb els X-Games, i ahir era content per poder competir-hi: «Per anar als X-Games em demanaven un podi a Montafon, però després de la 5a posició vaig rebre la invitació. És un esdeveniment amb molt seguiment mediàtic». Marín va valorar aquesta oportunitat que té en aquesta temporada: «És important que un andorrà hi pugui anar perquè hi ha molta gent. Em fa molta il·lusió representar a Andorra».

NO PENSA EN ELS JOCS / «No he pensat pas en una medalla olímpica», va afirmar ahir el surfista de neu tot fugint de la pressió que està caient sobre ell en aquest sentit. «Tenim tres Copes del Món abans dels Jocs i ens hem de concentrar en això. Els Jocs Olímpics és una carrera que si fas bé et canvia la vida, però és una carrera i no he de pensar només en això», va assegurar.

L'AUTOCONFIANÇA / «Un dels meus punts dèbils és l'autoconfiança, i fer una bona prova era important», va manifestar el surfista respecte a Montafon. «La pressió la porto bé. He de tenir autoconfiança, ser positiu passi el que passi. Aquesta temporada és molt important, amb dues Copes del Món a casa, els Jocs i la invitació als X-Games», va recordar.

ESQUÍ ALPÍ: MILLORA DE PUNTS D'ESTEVE / Ahir es van disputar dos gegants FIS a l'estació noruega de Trysil. Els més destacats van ser Àxel Esteve i Arià Missé. Esteve va assolir la 13a posició en el primer gegant (41.93 punts FIS quan tenia 45.87) i la 16a en el segon (49.00 punts), mentre que Missé, que havia quedat fora en la primera mànega del primer gegant, va tenir una gran actuació en el segon del dia, amb la 40a posició i la 2a del seu grup d'edat dels nascuts al 1997, amb 83.75 punts.

Per altra part, Kevin Esteve i Marc Oliveras són a Cooper Mountain (EUA) on es disputen els Nor-Am (és l'equivalent a la Copa d'Europa) de descens. Dilluns a la nit, hora andorrana, Esteve va acabar 32è amb 1min 43,14s, mentre que Marc Oliveras va ser 69è amb 1min 44,98s entre els 122 esquiadors que hi van formar part. El guanyador va ser l'espanyol Paul De la Cuesta amb 1min 40,52s.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT