PUBLICITAT

Les estacions estan satisfetes per l'entrada a tràmit de l'IGI específic

  • El Govern creu que deixarà d'ingressar 650.000 euros
g. g / l. f .m
andorra la vella

Periodic
Esquiadors al domini esquiable de Grandvalira, el cap de setmana passat. Foto: ÀLEX LARA

En els «propers dies» el Govern entrarà a tràmit parlamentàri la modificació de l'Impost General Indirecte (IGI) per a les estacions d'esquí, complint així amb una de les demandes més reiterades pel sector.

Així ho va anunciar ahir al matí el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que va afegir que «ja s'ha començat a redactar amb l'objectiu que l'aportació de l'IGI de les estacions sigui equivalent a la que es feia a través de l'ISI». I és que el diferencial, segons va informar el mateix ministre, estaria en 650.000 euros de més que les estacions haurien aportat amb el nou impost. Cinca va explicar que el sector de la neu «és dels primers motors de l'economia andorrana» i que «és tracta d'un sector molt ajudat i subvencionat als països del nostre entorn», i per tant, les estacions d'Andorra es trobaven amb un greuge compartiu respecte a les veïnes.

L'Executiu es va reunir la setmana passada amb els cònsols majors de la Massana, Ordino i Encamp i amb els directius de les societats que exploten els dominis esquiables (Saetde, Ensisa i Nevasa) per comunicar-los la decisió i començar a treballar conjuntament en un model que «satisfaci a tots». Segons va informar la directora de Grandvalira, Núria Tarré, «s'estan estudiant algunes propostes del Govern i avaluant quina és la modalitat més satisfactòria, i també definint el timing». Tarré va concloure que «la direcció en la qual s'està treballant és positiva» i «estem contents que Govern ho hagi tirat endavant».

Per la seva banda, el director de Vallnord, Martí Rafel, va dir que «estem més que satisfets amb la decisió del Govern perquè és en benefici de tots»; Rafel va dir que calia tenir en compte que «el cost d'inversió i explotació de les estacions és altíssim i a França i Espanya tenen un règim especial», i per tant, «era necessàri equiparar, adaptant-ho a la realitat andorrana».

Per la seva part, els cònsols de la Massana, Ordino i Encamp també van veure «amb bons ulls» la decisió de Govern; David Baró va que «estem satisfets que l'Executiu hagi complert el seu compromís». Fonts properes a la reunió van explicar que per part del soci majoritari de Saetde, Joan Viladomat, també es va apreciar una reacció positiva. De fet, que el Govern no hagués plantejat un IGI reduït per al sector de l'esquí va ser el motiu pel qual Viladomat va abandonar Ski Andorra ara fa un any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT