PUBLICITAT

Els sindicats elaboren un text per consensuar-lo amb Govern

  • Cinca reitera que les negociacions estan esgostades
E.O./L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge de l'última reunió dels funcionaris amb el Govern. Foto: ANA / M.C

Ahir els sindicats de funcionaris es van reunir per començar a elaborar un document que entregaran aquesta setmana al Govern, tal i com va explicar el secretari general de la Unió Sindical d'Andorra, Gabriel Ubach. En el document «hem fet un anàlisi de tot el que sens demana perdre» i que «econòmicament ja hem acceptat perdre, però a canvi de que el Govern respecti les contraprestacions socials i laborals que els hi hem demanat», va explicar Ubach. Com a exemples, «que un bomber de 55 anys no hagi de pujar una escala ni fer nits» o que un treballador de l'administració general de 60 anys pugui fer jornada intensiva. «No són condicions que creïn cap desgavell econòmic, són compensacions socials».

Si Govern no les accepta, «es tracta d'una imposició». L'objectiu és doncs «consensuar un document» que els sindicats «puguem defensar davant les bases». Finalment Ubach va advertir que si el Govern no accepta les seves demandes i entra a tràmit parlamentari la reforma dels complements de jubilació «defensarem els nostres drets on faci falta, a la justícia i al carrer». A més, el secretari general de l'Usda va afegir que «si no arribem a un acord no serà per nosaltres, serà per l'interès de privatitzar les jubilacions».

Per altra banda, el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va reiterar ahir que «les negociacions difícilment aportaran res de nou». Cinca va explicar que ja es té un esborrany però que cal acabar «d'arrodonir» el projecte abans d'entrar el text a tràmit parlamentari . També va informar que abans que això passi «l'entregarem a la Comissió Consultiva perquè faci el seu informe».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT