PUBLICITAT

L'ajuntament de la Seu aposta per la cohesió i la reactivació

  • Congela els impostos per tercer any, tot i mantenint la inversió
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una sessió del ple municipal de la Seu d'Urgell, presidit per l'alcalde Albert Batalla. Foto: TONY LARA

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va presentar ahir el pressupost municipal per l'any que ve, de 12.675.830 euros, 400.000 euros més respecte al d'aquest any. El pressupost municipal «vol complir amb tres paràmetres bàsics: el principi d'estabilitat pressupostària, el sostre de despesa i el Pla Econòmic Financer 2012-2015», va explicar l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla. L'alcalde va insistir en que «tot i que es tracta d'un pressupost auster i rigorós» es mantenen les partides que garanteixen la cohesió social, incentius a empreses, emprenedors i comerços i alhora aposta per tirar endavant, conjuntament amb el SOC, polítiques que generin ocupació.

En aquest darrer paràmetre l'Ajuntament de la Seu es proposa la creació d'una dotzena de llocs de treball en l'especialitat de paletes, peons, pintors i personal de neteja. El primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda de l'ajuntament, Jesús Fierro, va detallar que el nou exercici estabilitza els ingressos per primera vegada en cinc anys. I també va explicar que el pressupost supera en 400.000 euros el d'aquest any per quatre raons bàsiques. La primera és que «s'incorpora tant en ingressos com en despeses la recollida d'escombraries, tot i que fa un efecte neutre en aquest cas, però incrementa la xifra». Fierro va afegir que la segona és que «després de cinc anys, no tenim la necessitat d'ajustar el pressupost amb dividends per valor de 465.000 euros, tot i que desprès no s'han fet mai efectius». En quant a la tercera, el regidor d'Hisenda va explicar que «l'any que ve, els pressupostos tampoc no recullen els 300.000€ d'indemnització per compliment de sentència pel cas conegut per Gallinaire». Fierro va precisar que aquest desembre es pagaran els darrers 300.000 euros i la xifra final serà de 3,5 milions euros. Per últim, el regidor d'Hisenda també va explicar que «ja ha quedat aplicada l'última mesura que es tenia pendent del Pla Econòmic Financer, concretament la reforma estructural en el capítol de personal, aprovada per unanimitat en assemblea dels treballadors i per amplia majoria del plenari el passat mes de maig». Cosa que es reflecteix en 200.000 euros menys de despesa de personal per al 2014, que sumats als 100.000 euros aplicats durant aquest any i als prop de 200.000 euros del 2015 «produirà l'estalvi proposat». En el capítol d'inversions de cara al pressupost del 2014, Fierro va remarcar que «tot i l'ajust pressupostari es continuen fent les inversions que la ciutat necessita». I va argumentar que «per a l'any que ve les principals inversions seran la urbanització del Pati Palau; el canvi de gespa artificial del camp de futbol municipal; l'implementació de la biomassa a l'edifici consistorial; millores de voravies, senyalització comercial d'acord al Pla Estratègic Comercial; manteniment de camins; així com un nou plau d'inversions. «Són unes inversions perquè la Seu camini cap a la consolidació, tot cobrint les necessitats que genera la ciutat» va argumentar Fierro.

Impostos congelats / A més, també va voler insistir en que per primera vegada des de fa alguns anys, «disposem de fons propis per destinar a inversions». Per això el regidor d'Hisenda també es va felicitar per haver rebaixat la ràtio d'endeutament fins al 75%, tot remarcant que es venia d'un 137%. «Tots aquests objectius s'assoleixen fent ajustos en la despesa, ja que pel que fa a ingressos, on el Pla Econòmic i Financer apuntava un increment anual de l'IPC, per tercer any consecutiu, no s'han incrementat els impostos municipals» va concloure. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT