PUBLICITAT

El Principat ha adoptat 19 menors de les Filipines els darrers anys

  • La majoria dels infants són d'edats molt reduïdes i estan "excel·lentment integrats"
  • Bartumeu rep la visita de l’Autoritat Internacional Central d’Adopcions de les Filipines
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


06092010_bartumeu
Bartumeu i Mata  amb representats de l'ICAB al seu despatx  Foto: SFG
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, acompanyat de la secretària d’Estat d’Igualtat i Benestar, Magda Mata, s’ha reunit aquest dilluns amb dos representants de l’Autoritat Internacional Central d’Adopcions de les Filipines (ICAB), Cielo Rondain (advocada) i Aida Muncada (psiquiatra). La trobada s'ha fet en el marc de la gira que estan duent a terme els membres de l'ICAB per diversos països europeus per comprovar la integració dels menors filipins adoptats. A Andorra, fins a l'actualitat, s'han adoptat 19 menors procedents de la República de les Filipines, i els membres de l'ICAB han destacat la seva "integració d'excel·lent", tal com ha expressat el Govern mitjançant un comunicat.
El cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha assegurat als membres de l'ICAB que el Govern continuarà treballant per estrènyer els lligams amb les Filipines, més enllà de les qüestions relacionades amb les adopcions. El Govern va aprovar l'any passat una subvenció de 7.500 euros per ajudar les treballadores socials d'aquell país a difondre una nova llei del 2009, que simplificava les adopcions reduint de 2 anys a 6 mesos el termini perquè un menor sigui declarat abandonat.
En els casos de les adopcions fetes a Andorra, cal destacar que la majoria dels infants són d'edats molt reduïdes. La secretària d’Estat d’Igualtat i Benestar, Magda Mata, també ha agraït als membres d'ICAB el rigor amb el qual les
demandes de sol·licituds d'adopcions procedents d'Andorra són tractades per les autoritats filipines.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT