Els germans Vinyes tornen a guanyar, ara al Català

• Emulen el famós ?Arráncalo Carlos' quan quedaven cinc minuts, però amb final feliç
LLEIDA

El Peugeot 106 dels Vinyes i Carol, durant les 4 Hores de Lleida Foto: fotoesport

Els germans Vinyes van tornar a formar equip el cap de setmana passat –juntament amb el català Marc Carol– després de guanyar el Campionat d'Espanya de Resistència 2013 i, aquesta vegada en el Català, van tornar a ser els primers en creuar la línia d'arribada en les 4 Hores de Lleida.

A punt va estar de volar el triomf, perquè quan quedaven cinc minuts per al final, amb Amàlia al volant, el seu Peugeot 106 va dir prou. La imatge dels Vinyes va recordar al ja famós Arráncalo Carlos que va patir l'espanyol Sainz a 500 metres de la meta, quan estava a punt de proclamar-se campió del món. Aquesta vegada, però, amb els andorrans de protagonistes, va haver-hi final feliç. La gran carrera feta els havia permès dur set voltes d'avantatge respecte del segon classificat, que durant aquell temps va poder fer cinc voltes i per tant, es va quedar a dues.

La 14a edició va comptar amb els elements més característics d'aquesta cursa al circuit de terra de l'Escuderia Lleida: el fred i la boira. En els entrenaments oficials, Joan va ser segon per darrere del pilot local Joel Guerrero, que va formar equip amb el campió de MotoGP Marc Márquez, i també va liderar la carrera en els compassos inicials. L'experimentat Joan va anar al seu ritme –«quedava molt i era important mantenir la mecànica», va assenyalar– fins que el líder va haver de passar pel taller.i es va capgirar la situació; en els relleus, tant Amàlia com Carol van complir fins el punt que no van haver de trobar a faltar els últims cinc minuts.