PUBLICITAT

El Pont fa el ple absolut

  • 65.000 esquiadors a pistes, 50.000 vehicles i un 92'5% d'ocupació hotelera compleixen les previsions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esquaidors al domini de Grandvalira, a la zona del Tarter, un dels dies del Pont de la Puríssima. Foto: ÀLEX LARA

Cues d'entrada al país – fins a 21 km el divendres passat –, afluència a l'eix comercial i satisfacció dels dominis esquiables del Principat per les xifres d'esquiadors. Així es va tancar ahir el balanç d'un Pont de la Purissíma que ha fet el ple.

Des del Centre Nacional del Trànsit, el cap de l'Àrea de Mobilitat, Jaume Castells, anunciava ahir que «les previsions de l'operatiu» s'havien complert i havien entrat al Principat més de 50.000 vehicles, sent divendres el dia en el qual es van registrar un nombre més elevat de vehicles que volien accedir a Andorra i que van causar retencions de les 10 del matí fins a les 20.30 hores per entrar al país. Dissabte al vespre també hi va haver força complicacions de baixada de pistes. Castells va indicar que es va haver de tancar dues vegades el túnel del Pont Pla a causa de l'acumulació de vehicles. Finalment ahir les retencions de sortida del Principat van començar al voltant de les 10.30 hores, i les cues van arribar fins a Santa Coloma. Al voltant de les 19 hores, des de Mobilitat es donava per finalitzat l'operatiu.

Pel que fa a les pistes d'esquí, Vallnord va informar ahir que havia tancat el Pont de la Puríssima amb un registre de 21.000 esquiadors, una xifra que van qualificar de positiva i que supera lleugerament la de l'any passat, quan en quatre dies es van assolir els 20.000 esquiadors. El dia amb més afluència va ser dissabte. Vallnord va atribuir a les excel·lents condicions de neu i a la meteorologia favorable les xifres positives d'aquest pont, en que es van poder obrir més del 90% de les pistes amb gruixos de fins a 140 centímetres. El director de l'estació, Martí Rafel, va indicar que els resultats són bons ja que «hem fet xifres superiors a la temporada passada tot i tenir un dia menys de pont».

Per altra banda, Grandvalira va rebre un total de 44.000 esquiadors durant el Pont, un 10% més que l'any passat. La directora de l'estació, Núria Tarré, també es va mostrar satisfeta pel nombre de visitants, i va afegir que tot i que vol ser prudent, «és un bon senyal veure que, malgrat la crisi, s'ha mobilitzat molta més gent que l'any passat». L'estació va obrir un total de 200 quilòmetres i el 90% dels remuntadors, amb gruixos d'entre 100 i 170 cm.

OCUPACIÓ REPARTIDA/ La Unió Hotelera va informar ahir que també s'havien complert les previsions d'ocupació per al Pont, i que de mitjana, es va assolir un 92,5% d'ocupació, sent el dissabte el dia amb més pernoctacions. El portaveu de l'entitat, Òscar Julián, va explicar a l'ANA que els visitants s'havien repartit d'una forma molt regular a totes les parròquies, amb hotels que van fer pràcticament el ple.

Tot i que és difícil fer comparacions amb l'any passat, ja que la mitjana d'ocupació va ser més baixa però hi havia un dia més de pont, Julián va indicar que la valoració és positiva i que confirma el bon inici de temporada, cosa que fa que els hotelers siguin optimistes de cara les properes setmanes.

Els visitants, de nacionalitat espanyola principalment, provenien de zones pròximes a Andorra, com Catalunya, València o Aragó, ja que en tractar-se d'un pont curt, no es va donar la possibilitat que es desplacessin els visitants de més de 500 o 600 quilòmetres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT