PUBLICITAT

Les pistes acullen més de 65.000 esquiadors que omplen els hotels

  • L'ocupació a les cases rurals i els establiments hotelers arriba al 90%
A.L.
LLEIDA

Periodic
Uns esquiadors estrenen la neu recent xafada de l'estació de Boí i Taüll, aquest cap de setmana Foto: marta lluvich / Acn

El sector turístic de les comarques de Lleida, l'Alt Pirineu i Aran va complir les expectatives d'aquest cap de setmana llarg arribant als 65.000 esquiadors a les 11 estacions pirinenques, mil més que el pont de fa un any, en què hi havia un dia més de vacances. El director del Patronat de Turisme de Lleida, Jordi Blanch, va destacar ahir que «els caps de setmana de tres dies són sempre més positius» i així ho van confirmar els alts nivells d'ocupació, sobretot en turisme rural, on la mitjana es va situar en el 85% amb puntes del 90% a les Garrigues i a la Segarra. Als hotels de la zona de pistes es va arribar una ocupació del 75% mentre que als càmpings que van obrir els els bungalows va ser del 80%. Blanch, va destacar els bons resultats d'aquest cap de setmana llarg que «ajuden a complir les expectatives» i sobretot a creure en «unes festes de Nadal bones pel que fa a l'ocupació, sobretot perquè aquests dies els turistes han fet moltes consultes». El rector del Patronat de Turisme de Lleida també va afegir que el fet insòlit es va registrar a la Vall d'Aran, on fins i tot «ha crescut l'ocupació a la mateixa ciutat de Viella», cosa que segons ell demostra que «els esquiadors cada cop busquen més valor afegit a la seva estada i complementen l'esquí amb cultura, gastronomia i passeig».

Totes les pistes obertes / Aquest cap de setmana també van obrir les pistes de Boí Taüll i Tavascan, les úniques estacions d'esquí alpí que quedaven per obrir a l'Alt Pirineu. També van obrir les estacions d'esquí nòrdic d'Aransa i Virós a la VallFerrera. Pel que fa a Boí, l'estació de l'Alta Ribagorça va obrir amb un creixement d'esquiadors del 15% més que els últims dos anys, tornant a xifres del 2010, amb més de 5.000 forfets venuts durant aquest cap de setmana llarg. El director comercial de Boí Taüll, David Rey, va destacar les bones perspectives d'aquesta temporada que de moment ja s'evidencien amb un 30% més de reserves que l'any passat per Nadal, i una ocupació amb pics del 85% als hotels del resort durant el cap de setmana llarg de la Puríssima, segons va informar ahir l'Agència Catalana de Notícies, (ACN). De la mateixa manera, el Pirineu gironí també esperava fer el ple aquest cap de setmana i de fet, les llargues retencions que hi va haver tant dijous com divendres, des de Berga fins al túnel del Cadí fan preveure que la Cerdanya també va rebre milers d'esquiadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT