PUBLICITAT

Marín, cada vegada més a prop

  • A Montafon va ser 5è i assegura sense amagar-se que es troba en condicions de guanyar una Copa del Món H El seu millor resultat és tercer a Valmalenco al 2012, el mateix any en què va signar una altra 5a posició a Blue Mountain
R. M. S.
EL PERIÒDIC

Periodic
El ?rider' andorrà just en el moment d'acabar la final, quan va ser 5è Foto: FAE

«Estic en condicions per guanyar una Copa del Món». Aquesta frase de Lluís Marín dissabte passat després de ser 5è a la Copa del Món de Montafon (Àustria), diu molt de la mentalitat guanyadora d'aquest rider andorrà que té el país en peu de guerra. La possibilitat d'aconseguir pujar a l'esgraó més alt d'una cita com aquesta la veu tan pròxima que il·lusiona molt més enllà dels que millor el coneixen, com la gent del seu club o de la Federació. Ell confia en sí mateixa, i Pere Goicoechea, el seu entrenador, també és conscient del potencial que té, i així el que inspira més confiança encara és la seva determinació per afirmar que té una Copa del Món en les seves cames. Sobretot aquest temporada, amb els Jocs Olímpics al febrer.

«Començar la temporada així és molt important de cara a les pròximes curses pel que guanyo en confiança», va manifestar dissabte aquest corredor que, analitzant els seus resultats en la Copa del Món, va directe a obtenir la grossa. Lluny queden un 42è lloc en gener de 2010 a Stoneham (Canadà), el 23è de febrer de 2011 a Valmalenco (Itàlia) o el 12è que tant va il·lusionar al març d'aquell mateix 2011 a Arosa (Suïssa). Vistos aquests resultats des de la distància, ja denoten l'evolució, perquè a partir d'aquest any les seves participacions en la Copa del Món han anant in crescendo. Tot i la 19a plaça a Telluride (EUA) a l'inici de la temporada 2011-2012 i la 17a i 42a a Veysonnaz (Suïssa) al gener d'aquella campanya, després van arribar la 5a del febrer de 2012 a Blue Mountain (EUA) i sobretot la 3a d'aquell any a Valmalenco.

Aquí es va començar a forjar la gran il·lusió de l'esport andorrà que és Marín. Veure aquell esportista al podi va encoratjar més d'un que pensava que no podria ser mai que un andorrà arribés a l'èxit esportiu entre l'elit, però ara era clar que es podia somiar. Tot i els grans problemes que pateix...

Marín té el cos trinxat com per fer una aturada de temps, però qualsevol esquiador o rider té el mateix problema tenint 25 o 30 anys, i així el que volen tots és aprofitar el moment de forma i assolir els resultats esportius. Una hèrnia discal o un mal d'esquena crònic és un dolor que considera que ha conviure amb ell. Ja va dir fa setmanes que havia de saber suportar el dolor, i és aquest canvi de mentalitat el que el manté en actiu. Anys enrera tot eren lesions i dolor mal portat.

Ho té clar, i per això dissabte deia al final de la cursa que durant la competició no havia notat cap molèstia. Hores després seria una altra història, però la 5a posició a Montafon la tenia a la butxaca, i la il·lusió que havia traslladat a l'esport andorrà n'era un bon premi per continuar treballant. La pròxima cita de Marín a la Copa del Món serà a Lake Louise (Canadà) els dies 20 de desembre (qualificacions) i 21 (finals).

Cal esperar un pas endavant real, com quan l'any passat, durant els Campionats del Món, en les qualificacions va demostrar ser entre els millors classificant-se 3r. Després una caiguda en les finals va tirar per terra tot, però compte, que ell va aprenent de tot això.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT