Soulié fa el seu millor temps en els 7,5km sprint i és 30a

• Acaba a 1min 17s del millor crono per competir demà en la persecució
HOCHFILZEN

Sembla que està disposada a donar molta guerra. Laura Soulié porta un inici de temporada en què les seves opcions per acomplir amb l'objectiu de ser entre les 30 millors de la Copa del Món van pel bon camí. Ahir, l'andorrana va tornar a competir a la segona cita de la Copa del Món de biatló, a Hochfilzen (Àustria) i ho va fer sent la 30a de la cursa sprint de 7,5km amb 24min 34,3s i sumant 11 punts més a la classificació general de la màxima competició del biatló mundial, on ara ocupa la 41a plaça amb 22 punts.

L'andorrana va començat en la mateixa línia de les anteriors, és a dir al darrera. De les 104 participants, era la 73a després de la primera volta i a 14,3 segons del millor temps. Amb la primera tirada, però, ja va aconseguir recuperar posicions fins situar-se 27a a 25,9 segons, gràcies a què no va cometre cap errada. En la segona volta (km 3,8), Soulié va passar 33a a 41 segons, i del segon tir, tot i cometre una errada, va sortir 27a a 1min 10,6s.

Però la competició continuava, i després de la tercera volta (km 6.4) era 30a a 1min 11,8s, i en la línia de meta va aconseguir mantenir aquesta posició a 1min 17,4s de la vencedora, la suïssa Selina Gasparin (23min 16,9s). En el podi van acompanyat a Gasparin la txeca Veronika Vitkova (23min 18,1s) i la russa Irina Starykh (23min 19,0s).

SOULIÉ, «MOLT CONTENTA» / Soulié estava molt satisfeta per la cursa que havia fet: «Estic molt contenta perquè és el millor temps que he tingut mai. A 1min 17s de la primera, i és molt positiu per la persecució del diumenge». Tot i errar en el segon tir, la seva anàlisi de la tirada era positiva, tot sabent de la importància d'aquest apartat per tenir un bon temps final: «He fallat en l'última bala però he construït el meu tir i he de seguir en aquest camí». Així mateix, Soulié considera que està en un bon estat de forma, però explicava les dificultats viscudes ahir: «Esquiant he estat molt a gust en les pujades, però en aquesta pista hi ha un tros llarg de pla i he perdut temps, ja que no és el meu fort».

De cara a la prova de demà de persecució de 10km, considera que no ha de pensar tant en un lloc concret de la classificació, sinó en lluitar per recuperar terreny: «Per a la persecució no parlaria en clau d'objectiu de lloc, sinó que he de centrar-me en els quatre tirs. Estem moltes en pocs segons i llavors un bon tir recompensarà segur i pot fer que torni a remuntar places». La prova dels 10km persecució a Hochfilzen està prevista per a les 11.30h del matí.

41A EN LA GENERAL DE LA COPA DEL MÓN / Soulié és ara 41a en la classificació general de la Copa del Món, amb 22 punts, mentre que ocupa la 37a posició de la general de la prova sprint de la màxima competició, amb 15 punts.