PUBLICITAT

Llançament dels forfets per a la connexió a la xarxa 'Andorra wifi'

  • La cobertura està limitada a l'eix comercial i permet accedir gratuïtament a les apps i webs locals
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El cap de Govern, Toni Martí, acompanyat dels cònsols menors d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, Marc Calvet i Jordi Minguillón, i el ministre de Turisme, Francesc Camp, durant la inauguració de la xarxa Andorra wifi, ahir al matí Foto: TONY LARA

Des d'ahir qualsevol visitant es pot connectar a Internet al llarg de les avingudes Meritxell i Carlemany a través de la nova xarxa Andorra wifi. Aquesta permet accedir gratuïtament a les apps i webs andorranes – la primera pàgina que apareix al navegador és visitandorra.com – i per a la resta, és a dir, les aplicacions més utilitzades pels usuaris (Whatsapp, Line, Skype, etc.), l'accés és de pagament. Des d'1,90 euros per una hora o 3,90 euros per 24 hores, a 9,90 euros per 7 dies. Uns preus que el director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, considera «molt competitius i assequibles », malgrat reconèixer que la cobertura està limitada a l'eix comercial. El director va afegir que la intenció és que al 2014 s'expandeixi al Pas de la Casa i a les estacions d'esquí, tal i com va avançar aquest rotatiu, mantenint el mateix preu.

El principal objectiu d' Andorra wifi és que els turistes consultin les webs dels comerços, les aplicacions de turisme i comerç, i també donar eines als comerciants del país per promocionar-se. Per aquests motiu l'accés als continguts andorrans és gratuït i amb una velocitat de 20 megabites el segon. Pel que fa a les aplicacions que «recullen les necessitats de comunicació personal», els visitants poden comprar les targetes de pagament en més de 50 establiments de l'eix comercial o poden pagar amb targeta VISA a través d'Internet.

La primera fase, és a dir, «des del CIAM a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella», amb 50 antenes repartides per la zona, ha suposat una inversió de 800.000 euros, tal i com va explicar Nadal. La propera fase, la de les pistes i el Pas de la Casa, està planificada per a mitjans del 2014, «ja que hem decidit deixar-nos un marge de sis mesos per estudiar els indicadors d'ús, la sostenibilitat dels preus, etc». De fet, aquesta és una prova pilot sobre la qual «es faran les millores necessàries». A més, tal i com va afegir el secretari d'estat per a la diversificació econòmica, Josep Maria Missé, «és difícil preveure els patrons de consum dels turistes perquè això canviarà i s'ha de donar espai a l'empresa per obtenir les dades i extrapolar-les».

Un dels altres objectius en les properes fases és també «ampliar la cobertura de la xarxa als locals privats» per tal que utilitzin la connectivitat de la xarxa Andorra wifi, segons va explicar Nadal.

L'acte d'inauguració de la nova xarxa wifi va tenir lloc ahir, en el qual el cap de Govern, Antoni Martí, va subratllar la importància de posar la tecnologia al servei dels sectors tradicionals, com el comerç, i va agrair «els esforços de modernització» d'Andorra Telecom.

«PALANQUES» PER AL COMERÇ/ El ministre de Turisme, Francesc Camp, va voler destacar les tres vies que s'estan treballant per fer de «palanca» dels comerç d'Andorra: en primer lloc, l'ampliació dels horaris comercials i els esdeveniments com l'Andorra Shopping Festival; en segon lloc, l'Obertura Econòmica, que segons el ministre està «impulsant un creixement de l'oferta comercial al país» i finalment, la tercera via, «les eines tecnològiques que permetin comunicar tota la oferta». Camp va dir que actualment «no n'hi ha prou amb el diferencial de preus ni donar un bon servei, cal ser més innovadors i incisius»; en aquest sentit es va referir a la nova aplicació del comerç en la que està treballant Andorra Telecom amb la col·laboració dels comerciants, i de la qual sortirà una versió BETA el gener del 2014 per tal que comerciants i turistes la valorin.

L'SMART COUNTRY/ Camp va recordar que l'Andorra wifi ha estat impulsada des de la Iniciativa Actua. Missé, va explicar que participen en el clústers d'Actua 231 empreses que tenen 363 integrants, més de la meitat dels quals pertanyen al clúster d'Innovació. El Secretari de Diversificació Econòmica va explicar que una de les tasques més importants és la identificació de barreres, que després es tradueixen en accions, com és el problema de la connectivitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT