PUBLICITAT

El pessebre fa amics

  • La representació del naixement amb figures humanes de Canillo incorpora 5 noves peces H Els infants fan una cadena a favor del Téléthon
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Escolars de Canillo fan broma amb els porcs del pessebre, ahir al matí Foto: ÀLEX LARA

Els infants de les escoles de Canillo van formar ahir al matí una cadena humana a favor de la iniciativa solidària Téléthon, coincidint amb la inauguració de la cinquena edició del Pessebre de Canillo. Van ser gairebé uns 200 alumnes, de les escoles francesa i andorrana, que van visitar el pessebre i van voler fer un acte simbòlic per donar suport a l'associació i reconèixer la seva important tasca de recaptació de fons per finançar accions socials, tal i com va explicar el director de l'Escola Francesa, Phillipe Noël. La cinquena edició del pessebre integrat per figures a mida natural, estarà instal·lada pels carrers del poble de Canillo fins al 23 de febrer, un període que s'amplia en relació a les anteriors edicions. D'altres novetats d'aquest any són l'ampliació de les figures amb cinc noves peces (entre elles un angelet), i el canvi de localització d'algunes figures, per potenciar les que reprodueixen figures humanes a la zona de davant del Comú. Com sempre, el recorregut s'inicia al passeig del Riu i s'acaba davant del Palau de Gel. El naixement, peça clau del pessebre està situat a la capella de la Santa Creu.

La consellera de Turisme i Comerç de Canillo, Meritxell Alcobé, va manifestar a l'ANA que el pessebre atreu cada cop més gent, sobretot els esquiadors que es dirigeixen al telecabina, i que ja és un atractiu turístic consolidat. La intenció del Comú és seguir ampliant-lo perquè cada any sigui més gran. Pel que fa a la seguretat, Alcobé va explicar que l'any passat no hi va haver problemes, però que el Servei de Circulació fa tasques de vigilància tant de dia com de nit. Val a dir que en la primera edició algú es va enamorar de la figura del nen Jesús que va desaparèixer.

A la inauguració d'ahir, que va tenir els alumnes de les escoles de Canillo per protagonistes, es va oferir coca i xocolata a tots els assistents. En definitiva, un pessebre que aquest any guanya amics, reals, i també de pedra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT