PUBLICITAT

Vives demana «no veure els immigrants com a intrusos»

EL PERIÒDIC
ENCAMP

El copríncep episcopal i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, va afirmar ahir en la visita pastoral al Pas de la Casa que s'ha de posar «especial atenció al tema de la immigració», perquè no passi «com a d'altres països veïns en què els autòctons veuen als immigrants com a contrincants o enemics». Vives va manifestar que això «de moment no ha passat mai a Andorra, però hem d'assegurar-nos que no passi en un futur».

El copríncep va afegir que la immigració «convé al país» perquè «aporta cultures, arrels i vida al Principat», uns elements que «se sumaran a l'arbre que és la cultura andorrana, fornida amb moltes altres aportacions». També va voler destacar la importància de no perdre les arrels perquè «qui perd els orígens, perd la identitat», va recollir l'ANA.

Pel que fa a la doble nacionalitat, el copríncep va assegurar que no «he d'entrar en aquests debats perquè és el Consell General qui s'ha de preocupar d'atendre aquestes qüestions», però va reconèixer que s'ha de tenir en compte la idiosincràsia del Principat perquè «al ser un país tan petit molta immigració el podria ofegar, i per tant s'ha de trobar l'equilibri».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT