PUBLICITAT

Cinca: «Les reunions amb els funcionaris ja no donen per més»

  • El ministre reitera que enllestiran el projecte de llei abans d'acabar l'any
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una reunió amb els funcionaris. Foto: ANA

Les reunions entre el Govern i els funcionaris no estan tancades, a petició d'aquests segons, que mantenen la seva postura de no suprimir les prejubilacions i fer una nova proposta. Però malgrat que el Govern obre la porta a seguir-ne parlant, ha tancat l'opció de negociar i es manté ferm en la seva postura final –exposada durant la reunió mantinguda aquest dimarts–, perquè «les reunions ja no donen per més». En el que ha cedit l'Executiu és en poder suprimir les prejubilacions en un termini de cinc anys.

Així, el ministre de Funció Pública, Jordi Cinca, va manifestar que econòmicament l'Executiu «no pot anar més enllà del que està oferint» i per tant es mantenen els terminis previstos d'entrar a tràmit parlamentari el projecte de llei abans d'acabar l'any. Pel tema dels complements de jubilació sí que s'ha arribat a un consens, va assegurar el ministre, i el text final recull «els neguits» dels funcionaris en aquest sentit.

Cinca va recordar que la problemàtica amb les jubilacions del funcionaris no té afectacions ni en aquesta legislatura ni el la següent, perquè el funcionariat és molt jove i per tant, molt poca gent s'està acollint actualment a les prejubilacions. El problema arribarà a «10 anys vista», va assegurar el ministre, en què el Govern ja no tindrà capacitat per assumir el cost econòmic que representaran.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT