PUBLICITAT

Detectat un nou vessament d'hidrocarbur al riu d'Incles

  • Areny diu que no descarten que el gasoil sigui el del darrer incident
EL PERIÒDIC
CANILLO

El Govern va informar ahir de la presència d'un vessament d'hidrocarbur al riu Incles. Segons va indicar el director de Protecció Civil i Gestió d'Emergències, Francesc Areny, a l'ANA, dilluns a la nit els veïns van alertar de l'olor de gasoil a la zona del Palinqueró d'Incles i des d'aleshores s'ha treballat per poder contenir-lo a la presa de Ransol.

De moment, els Bombers haurien trobat la zona d'aflorament, des d'on el gasoil es filtra al riu, i estan cercant l'origen. Tot i que no s'ha trobat, Areny va afirmar que no es descarta que el gasoil d'aquest vessament sigui el del darrer incident a Incles, on es va trobar l'origen «però no el destí».

Els tècnics de Medi Ambient i Bombers s'han desplaçat encordats per l'interior del riu Incles durant el matí d'ahir per localitzar l'aflorament del vessament. Segons Areny, la tasca és complicada perquè hi ha molta neu. Malgrat tot, van poder contenir el gasoil a la presa de Ransol on filtren l'aigua pel peu de la presa i deixen el gasoil a la part de dalt perquè el pugui aspirar un camió. Areny va assenyalar, però, que l'impacte és relativament baix ja que es troba poca quantitat, «gotes», va dir. A més, des de Govern van indicar que des de dilluns a la nit s'ha col·locat material absorbent al riu per minimitzar l'impacte.

D'altra banda, les inspeccions dels tècnics d'Indústria es van centrar en els diferents dipòsits de la zona susceptibles de poder haver originat el vessament i es va demanar als seus propietaris que realitzin les proves d'estanqueïtat pertinents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT