PUBLICITAT

Com alliberar ostatges

  • Una desena d'agents de la Policia participa en simulacres sota la supervisió del GEO espanyol
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos simulacres efectuats ahir a l'alberg de la Comella Foto: ÀLEX LARA

Una desena d'agents del grup d'intervenció de la Policia d'Andorra (GIPA) van participar ahir en diversos exercicis de simulacre amb el grup especial d'intervenció de la Policia espanyola (GEO). Segons va explicar el cap del GIPA, Xavier Surana, les practiques van servir per avaluar l'actualització dels coneixements adquirits per a situacions com assalts, registres o alliberament d'ostatges. Les instal·lacions de l'alberg de la Comella van servir com a camp de pràctiques.

Com va informar Surana, en el primer exercici se simulava la presència d'un individu amb una arma de foc en un immoble. Després d'intentar establir una negociació i de la negativa de l'home armat de sortir de l'habitació i deixar l'arma, els membres del GIPA van intervenir entrant al domicili i reduint a la persona «amb el mínim de riscos possible».

Les pràctiques s'han adaptat a les condicions que es poden trobar a Andorra i per aquest motiu van utilitzat un helicòpter per simular una intervenció en una borda de muntanya de difícil accés.

El segon exercici va consistir en intervenir en un autobús on hi havia un individu amb una arma de foc i amb el conductor com a ostatge. En aquest cas, es va fer servir l'helicòpter per il·luminar la zona i es van fer «càrregues de distracció perquè els agents poguessin intervenir», va explicar a l'ANA Surana. Així van aconseguit reduir l'assaltant i alliberar l'ostatge «sense que patís cap mal», va afegit.

Aquestes practiques, va apuntar el cap del GIPA, són el resultat d'un curs que s'ha iniciat amb els GEO i que té una durada d'un mes i mig. L'objectiu, va exposar, es fomentar l'intercanvi de coneixements i l'actualització de les practiques que el cos espanyol realitza amb més freqüència i que la Policia d'Andorra adapta a les circumstàncies que es poden donar al país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT