PUBLICITAT

El Cedre es vol centrar més en les persones

  • Canvis en els horaris i en l'alimentació segons les necessitats dels usuaris
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un moment de les jornades sociosanitàries celebrades ahir a Sant Julià Foto: ANA / N.M.

el Centre Sociosanitari el Cedre treballa en la implantació d'un model més centrat en les persones, tal com va explicar ahir al matí el seu director, Ernest Sáiz. Així ho va manifestar en el marc de les Jornades Sociosanitàries que organitzen el SAAS, el Cedre i la UDA a Sant Julià de Lòria, en què diversos experts van explicar els avantatges de donar més autonomia i poder de decisió a les persones que viuen a les residències.

Sáiz va explicar que durant el 2013 s'han establert sis «bones pràctiques» que s'aniran aplicant poc a poc per anar aconseguint «petites fites». De moment, durant el 2013 s'ha fet formació del personal per anar coneixent el model i crear equips de treball. A més, ja es comencen a plasmar pràctiques concretes, per exemple en l'hàbit de l'alimentació, en què Sáiz destaca la importància de servir el menjar en taules ben parades, amb estovalles de roba i decoracions que permetin sentir-se més com a casa, i sobretot el fet de permetre triar entre dos plats el que es vol menjar.

El canvi, a nivell conceptual, es basa sobretot en adaptar els horaris i l'organització de la residència a les necessitats de les persones i al que ells mateixos volen, en lloc de fer que siguin les persones les que s'adaptin al sistema, va informar l'ANA. Això mateix s'aplicarà també en l'atenció a final de vida, en el tracte humà i la dignitat, en la comunicació, i fins i tot en la relació amb les famílies.

Aquest nou model no comportarà més recursos econòmics, segons Sáiz, sinó una organització diferent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT