PUBLICITAT

El lloguer del Camp d'Aixovall ascendiria a 250.000 euros per any

  • Gili demana una declaració d'urgència del Govern davant el Consell General sobre la situació actual
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Justo Ruiz, d'esquenes, en un partit del FC Andorra amb un pla general de les grades d'Aixovall al fons Foto: ÀLEX LARA

Les reunions per la renovació del lloguer del Camp d'Esports d'Aixovall s'estan accelerant en els darrers dies perquè no queda ni un mes perquè acabi el 2013. Segons ha pogut saber aquest rotatiu, l'arrendament –si hi ha acord amb el propietari dels terrenys, René Pujol– sortiria per més de 200.000 euros a l'any. Ara mateix es parla d'una xifra propera al quart de milió.

La incògnita és la durada. Govern i Federació Andorrana de Futbol (FAF) volen que sigui de molts anys. Per exemple de 25, igual que el que va expirar al desembre del 2004. D'aquesta manera podrien permetre's fer una inversió amb cara i ulls en reformes, necessària perquè les condicions comencen a ser precàries. El propietari, per contra, prefereix un de curta durada i aquí hi ha un xoc d'interessos.

El Govern va pronunciar-se ahir sobre aquesta qüestió a través de Jordi Cinca, però el ministre portaveu no va respondre a si el problema per renovar el lloguer de la instal·lació laurediana és aquest i va tirar la pilota a la teulada de Toni Martí: «No sé si es deu a això. És un problema que ve de legislatures anteriors i la història ens està condicionant. I creiem que Aixovall ha de ser gestionat per la FAF, com també les despeses pel lloguer, a partir de l'1 de gener. Que jo sàpiga, nosaltres hem pagat fins ara,aquest any també, però no sé gaire més del tema, millor que ho expliqui demà [avui per al lector] el Cap de Govern».

I és que arran de la notícia publicada ahir a EL PERIÒDIC D'ANDORRA, de què el Govern té la intenció de deixar de pagar el lloguer d'Aixovall quan comenci l'any nou, Rosa Gili va formular ahir mateix i per escrit una pregunta de caràcter urgent perquè sigui resposta pel Govern davant el Ple del Consell General. La consellera general del Grup Parlamentari Socialdemòcrata demana «saber en quin estat es troben les negociacions (...) i si és cert que l'Executiu deixarà de pagar el lloguer l'1 de gener».

La primera qüestió és la clau per saber com pinta el futur del futbol andorrà. La segona ja la va respondre Cinca ahir. Sí, és cert. També ho va corroborar el president de la FAF, Víctor Santos.

Mentre s'espera la resposta en el Consell General d'avui a la tarda, aquest rotatiu ha parlat amb les altres dues parts implicades. Començant per la Federació, que prefereix no pronunciar-se. Santos ho va exposar de la següent manera: «Estem en plena negociació per resoldre la qüestió i nosaltres no volem fer cap valoració que pugui perjudicar en les converses. És cert que la situació és aquesta i quan tinguem alguna cosa clara ens pronunciarem. Però no ara que busquem la solució».

El representant del propietari, Carles Cervós, desconeix la situació i admet estar «desorientat» quan aquest rotatiu li explica la situació límit a la qual s'ha arribat. Però deixa clara la seva postura: «Hi ha diàleg. Últimament hem fet diverses reunions. Govern vol que el futbol continuï a Aixovall i el propietari està obert a tot». Malgrat tot, Cervós va deixar clar que les postures són ara la mateixa que en els darrers nou anys, amb el diferencial de què hi ha més trobades generades per l'avís-alerta-amenaça. «Realment és un tema de ganes d'arreglar-ho. Si seiem a parlar-ne potser triguem una hora o tres dies, però arribarem a una entesa», va opinar eludint respondre a quin és el problema principal que impedeix arribar a un acord.

Dites reunions s'han accelerat en el darrer mes, arran de l'avís del Govern a la FAF sobre les intencions de deixar d'assumir el pagament d'Aixovall. S'ha donat un marge de dos mesos i només queden poc més de tres setmanes per resoldre la situació d'una vegada per totes després de nou anys –quan va expirar l'antic contracte– en els quals l'Executiu ha estat pagant a la Batllia el concepte dels lloguers perquè el propietari es negava a cobrar si no hi havia un contracte de renovació pel mig.

Un problema que no van saber resoldre les legislatures de Marc Forné, Albert Pintat i Jaume Bartumeu. Ara la patata calenta està en mans de Toni Martí, que vol cedir les factures a la Federació. Han entrat en un joc a tres bandes per decidir el futbol andorrà. L'únic bo és que ningú vol que l'1 de gener s'hagin de suspendre les lligues nacionals. Allò sí que seria dramàtic i de moment, ningú no ha dit que no pugui succeir.

 

NOTÍCIA RELACIONADA:¿L'adéu a Aixovall?

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT