PUBLICITAT

Rossi, Lorenzo, Pedrosa o Capirossi, a les GSeries BPA

  • La idea de Dorna Sports és tenir dos vehicles per cursa durant la competició de 2014
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marc Márquez ja sap el que és pilotar durant les GSeries BP Foto: EL PERIÒDIC

Les GSeries BPA tindran aquest any una temporada de vertigen que començarà amb la GZero del pròxim 21 de desembre. La competició oficial serà amb la G1 dels dies 11 i 12 de gener, i per a aquest cap de setmana l'empresa Dorna Sports, que gestiona el planeta MotoGP del Campionat del Món de motociclisme, vol apostar per pesos pesants. Aquell cap de setmana es preveu la presència de Loris Capirossi, tres vegades campió del món i avui en dia conseller de seguretat de circuits del circ de les dues rodes, o Hiroshi Aoyama, campió del món de 250cc al 2009, però el que serà realment una bomba és la presència de noms tan il·lustres com el de Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa o els germans Aleix i Pol Espargaró.

Per a la primera cita de la temporada (G1 i G2, 10 i 11 de gener), participaran l'expilot Loris Capirossi i el japonès Hiroshi Aoyama, actualment en la categoria MotoGP. La formació del segon vehicle la compondran Claude Michy, persona molt coneguda a Andorra i actual promotor i organitzador del GP de França de MotoGP, i Nasser Khalifa Al Attiyah –no és el pilot de ral·lis, que serà al Dakar–, President de Qatar Motor & Motorcycle Federation i Manager General del circuit internacional de Losail, entre altres càrrecs en la FIA i FIM.

Els vehicles que utilitzarà Dorna seran dues unitats Proto GSeries, construïdes per Antonio Zanini i assistides en cursa per l'equip tècnic del pluricampió de ral·lis. Aquesta activitat de Dorna Sports es preveu que tingui molta repercussió en mitjans de tot el món, tant per l'envergadura dels noms que participaran com per la producció televisiva global que Dorna oferirà a la mateixa.

En les últimes temporades, la presència de pilots de MotoGP com Marc Márquez, Jorge Lorenzo, Toni Elías i Aleix Espargaró ha contribuït a la potenciació de les GSeries BPA. El propi Carmelo Ezpeleta i un dels Directors Generals de la companyia, Manuel Arroyo, han participat com a pilots en algunes curses de les GSeries BPA. A més, els fills grans de tots dos són actualment dos dels millors pilots de les mateixes i candidats al títol de 2014.

Segons Ezpeleta, s'ha decidit des de Dorna Sports «fer un important esforç per alinear un equip de dos cotxes a totes les GSeries BPA». En tots dos vehicles, segons ha explicat Expeleta, «s'alternaran pilots de MotoGP, però també patrocinadors i organitzadors». «Hem pensat que aquesta és una activitat idònia per agrair a moltes d'aquestes persones la seva col·laboració en el nostre campionat, convidant-los a una activitat que volem que sigui sobretot festiva i agradable i que també tingui un ingredient de diversió que estem convençuts que aquestes curses els aportaran», va concloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT