PUBLICITAT

El Govern i els funcionaris allarguen la negociació

  • Els sindicats es mantenen "ferms" en la seva posició d'obtenir contraprestacions.
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un moment de la reunió dels sindicats de funcionaris i el Govern, ahir. Foto: ANA/ M.C

El Govern i els sindicats van decidir ahir donar-se uns dies més per negociar la reforma del complement de jubilació dels funcionaris, tal i com va explicar el secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, un cop finalitzada la reunió que van mantenir ahir a la tarda els representants del funcionaris amb el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i el secretari d'Estat de Funció Pública, Joan Blasi.

Ubach va dir en declaracions a l'ANA que els sindicats es mantenen «ferms» en la seva posició d'obtenir contraprestacions a la reducció del complement de jubilació que el Govern els planteja.

Així, va assegurar que «davant d'una pèrdua econòmica que el Govern ens demana sobre les jubilacions i les prejubilacions ha d'haver-hi unes contraprestacions socials i laborals», com poden ser amb menys hores de treball, més vacances o jornades intensives aquells que les puguin fer. En cas contrari, va declarar que «no és una negociació, sinó una imposició». Ubach va assegurar que «les prejubilacions han d'existir». El secretari general va concloure que «ara la pilota és a la teulada del Govern i podem elaborar un document conjunt de consens sempre i quan existeixin aquestes contraprestacions».

La Plataforma de funcionaris i l'Executiu, van decidir, doncs, donar-se uns dies més de reflexió, en els quals el Govern, segons el representant sindical, avaluarà l'impacte econòmic que pot representar la proposta feta pels funcionaris i si és assumible per les arques de l'Estat.

Finalment, Gabriel Ubach va dir que creu que «estem a la recta final i espero que d'aquí a poc acabem la pel·lícula». H.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT