PUBLICITAT

Ocupació del 80 per cent a les estacions del Pirineu lleidatà

  • Les nevades garanteixen una bona qualitat de la neu
EL PEIRÒDIC
LLEIDA

Periodic
Esquiadors gaudeixen dels gruixos a l'estació d'esquí de Baqueira Beret Foto: Marta Lluvich ACN

El sector de l'hoteleria del Pirineu de Lleida podria arribar al 80% d'ocupació a les zones amb estacions d'esquí a les seves proximitats durant el pont de la Constitució. Així ho estima el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que també ha calculat que a la resta del Pirineu i Prepirineu el percentatge estarà situat al voltant del 55 i 60%. A les comarques de la plana el percentatge baixa fins al 40%.

Les intenses nevades caigudes durant la segona quinzena de novembre amb gruixos importants i les baixes temperatures d'aquests dies fan que tots els centres d'hivern estiguin oberts amb oferta d'unes bones condicions i qualitat de la neu.

Els 11 centres d'hivern del Pirineu lleidatà estaran tots oberts per al pont de la Constitució. Les últimes estacions d'esquí alpí de Lleida que iniciaran aquest dijous la nova temporada són Boí Taüll Reosrt i Tavascan, així com també les de nòrdic d'Aransa i Virós VallFerrera, que ho faran divendres. La resta d'estacions d'esquí, tant d'alpí com de nòrdic, ja van iniciar la temporada el 23 o el 30 de novembre.

La plana de Lleida, al 40% / Les previsions d'ocupació turística del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida són optimistes per als allotjaments propers a les estacions d'esquí, amb xifres que freguen el 80% d'ocupació. Però no tant per als hotels de la plana de Lleida, que es quedarien amb un 40% d'ocupació tot i que en alguns punts s'arribaria fins al 60% o més.

En canvi, el turisme rural tindrà un comportament més homogeni a tota la demarcació, amb una mitjana que podria situar-se al voltant del 80%. Pel que fa a l'allotjament a les places de bungalows als càmpings que resten oberts aquests dies, la meitat de l'oferta pràcticament es preveu que també poden tenir un bon comportament a la zona del Pirineu i Prepirineu, que podria oscil·lar al voltant del 75 o 80%. També hi ha les segones residències, que tindran una alta ocupació.

A més de les activitats relacionades amb la neu, cada vegada hi ha un nombre més gran de turistes que visiten les comarques de Lleida per aprofitar el descans, en contacte amb la natura i la descoberta d'una important oferta relacionada amb el patrimoni cultural dispers per diferents racons. També ha pres rellevància la gastronomia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT