PUBLICITAT

Mobilització per la Marató de TV3

  • Els alumnes de l'Escola Andorrana d'Encamp organitzen el dia 15 una cursa solidària per les malalties neurodegeneratives
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alguns alumnes es dirigeixen a classe a l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança d'Encamp Foto: EL PERIÒDIC

Acostumats a tractar amb organitzadors gairebé professionals, gent d'empreses, clubs, entitats esportives o privats que assumeixen tot el que significa fer funcionar una cursa popular de tantes com es fan a Andorra al llarg de l'any, a Encamp es dóna la circumstància que els alumnes de l'Escola Andorrana de Segona Ensenyança trencaran amb la norma per organitzar ells una carrera solidària en benefici de les malalties neurodegeneratives. El projecte entra dins de la Marató de TV3, i tot neix després que a l'escola s'organitzés una xerrada per tractar aquesta problemàtica social que va fer obrir els ulls a més d'un, i voilà, la il·lusió d'organitzar una cursa ja era en les venes dels nens que en tenen entre 12 i 16 anys però saben ben bé el que maneguen entre mans.

Dit i fet. Si bé al novembre es van celebrar a l'Escola encampadana unes xerrades de la Fundació de la Marató de TV3 sobre les malalties neurodegeneratives, els alumnes, sensibilitzats amb el que van escoltar i veure de prop, van decidir agafar la iniciativa d'engegar el projecte d'una cursa popular, solidària, per recaptar diners per a la Marató de TV3. Aquí els professors fan gairebé d'espectadors, simplement assessorant i mantenint l'ordre que, de fet, els alumnes ja tenen. Al capdavant, la directora Mariona Badia, i entre els professors implicats, noms com el del judoca Dani Garcia, que dóna educació física i carrega en aquest punt amb la part esportiva.

Com que la feinada és important, hi ha divisió de funcions entre els alumnes. Estan aquells que fan la publicitat, però d'altres l'hauran de repartir, encarregar-se de la difusió de l'esdeveniment i la posada en marxa de la maquinària de màrqueting, però també la planificació del dia D i la hora H, és a dir, la cursa el dia 15 a les 11.30h, però tots com a mínim una hora abans a la zona per acabar d'organitzar els detalls, les escoles bressol preparades, el centre educatiu de punt neuràlgic, la botifarrada encarregada...

Més que una cursa a peu

L'esdeveniments es tractarà d'una volta a peu al poble –el seu nom oficial és Cursa Popular per la Marató de TV3 i es pot trobar buscant-ho en xarxes socials com ara Facebook–, però també el que s'ha pensat és arribar al màxim de gent possible, i per tant la col·laboració econòmica, de 2 euros, inclou altres activitats si aquells que volen posar el seu gra de sorra no es veuen amb ganes de córrer. La idea, per tant, és arribar a tota la família. Per això, la inscripció donarà dret a participar en tallers de ioga, manualitats, l'escola bressol, i també una botifarrada final. Tot sembla pensat per fer una matinal esportiva i social solidària que deixi marca.

El recorregut: menys de 5km

La carrera, que té una llargada de menys de 5 quilòmetres, és apta per tothom. Començarà a les 11.30h del diumenge 15 de desembre. El recorregut s'iniciarà a la mateixa Escola, direcció al Complex Esportiu i Sociocultural, per remuntar el riu pel passeig de la part esquerra fins a Les Bons. Des d'allà, s'enganxarà costa amunt cap a l'hotel Coray, des d'on es tornarà al centre del poble pel camí empedrat que baixa directe, arribant al bar Shusski per encarar la part final del recorregut sortint del poble direcció la rotonda d'abans del túnel de la Bartra, on es girarà a la dreta per arribar ja a l'Escola, on també hi serà instal·lada la meta.

Col·laboració del Comú

Per poder organitzar aquest esdeveniment esportiu (i social), la col·laboració del Comú encampadà és cabdal perquè es necessiten els permisos per tallar el trànsit i mantenir els encreuaments el més segurs possibles pel pas dels corredors, a més de poder tenir les millors condicions, com per exemple que no hi hagi un excés de neu allà per on passi la cursa. És per això que el Comú posarà a disposició de l'organització un dispositiu com si anessin a disputar la cursa fins un miler de persones, quan no és aquesta la previsió, tot i que per la causa que és, seria molt benvinguda. Així mateix, la neu que a dia d'avui s'hi acumula, serà treta.

Sigui com sigui, a cap d'aquests alumnes li trauran la medalla que ja s'han penjat per tenir l'empenta de lluitar per un projecte solidari que els manté organitzats, actius i responsables dels seus actes, però sobretot per una iniciativa que demostra que la joventut s'implica, i molt, quan és tracta de lluitar per una bona causa. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT