PUBLICITAT

L'Open per equips de la Font Blanca, recuperat per a la Copa

  • La Nocturna del Pas, el 14, segueix la tradició d'obrir el calendari, que compta amb cinc proves
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els representants de la FAM, Club Pirinenc i SEC, ahir a MoraBanc Foto: ÀLEX LARA

Cinc proves enlluernen la 12a edició de la Copa d'Andorra de curses de muntanya que aquest any comptarà amb una novetat, el retorn de la competició per equips a l'Open de la Font Blanca –dissabte 15 de febrer. Aquesta cita, a més, coincidirà en el mateix cap de setmana que es disputaran a Arcalís els Campionats d'Europa –divendres i diumenge–, amb la qual cosa l'ambient d'esquí de muntanya serà especial. «Esperem uns 300 corredors», va dir ahir el director tècnic de la Federació de Muntanyisme, Carlo Ferrari.

La primera prova de la Copa d'Andorra serà dissabte 14 de desembre, i com mana la tradició d'aquesta competició, serà la Nocturna del Pas de la Casa que organitza el Club Pirinenc Andorrà, amb dues pujades de 420m de desnivell i les dues baixades neutralitzades. Aquesta cita, però, aquest any no puntuarà a la Copa Catalana –Ferrocarrils de la Generalitat patrocina la cursa catalana i no inverteix a Andorra–, però des de la FAM, Ferrari pensa que no hi haurà davallada en les inscripcions «perquè segueix estan al calendari de l'Espanyola i perquè és la primera cursa als Pirineus i un bon test pels corredors per saber el seu estat de forma».

La Copa continuarà el 19 de gener amb la inclusió de l'Esquí Club Pas de la Casa-Grau Roig com a organitzador d'una cita que durà el nom de Trofeu Banc Sabadell d'Andorra però que encara no té recorregut designat, tot i que serà «al voltant del Montmalús», segons Ferrari.

D'aquesta cita, la Copa arribarà a la Font Blanca amb la prova Open per equips el 15 de febrer, que coincideix amb els Campionats d'Europa –divendres 14 serà la Vertical i diumenge 16 la Individual–, i aquí la cursa sí que no podrà comptar amb l'equip nacional de la FAM, que estarà concentrat en l'Europeu i prendrà el dissabte com a dia de descans i reconeixement. En tot cas, Ferrari va informar ahir que excepte alguns casos com Inka Bellés i Sophie Dusautoir que el 19 de gener seran fora d'Andorra, tot l'equip té un calendari per compaginar amb la Copa. Altra cosa és que el 23 de març, quan es disputa la 36a edició de la Travessa de la Serrera (Soldeu Esquí Club), és a prop de la mítica Pierra Menta, i aquí ja es veurà què passa. Abans d'aquesta cita, però, el calendari oferirà la Cronoescalada Grandvalira que organitza també com cada any el Soldeu Esquí Club.

La Copa tindrà el mateix sistema de puntuació que permet els corredors sumar amb el s quatre millors resultats de les cinc proves. El 14 de desembre, s'obre el foc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT