PUBLICITAT

1.500 àpats al menjador social de la Creu Roja

  • Acord de col·laboració entre l'entitat i la Fundació Josep Antón Cerqueda
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Algus dels productes a les prestatgeries del banc d'aliments, ahir. Foto: TONY LARA

El menjador social de la Creu Roja ja té una entitat privada que li donarà suport a partir de l'any vinent. Es tracta de la Fundació Josep Antón Cerqueda, que va signar un acord de col·laboració el passat 27 de novembre. El conveni estipula que la Fundació assumirà el cost del càtering de Cal Focall Restaurant Social de la Creu Roja Andorrana durant tot l'any 2014.

El restaurant social va obrir les seves portes el passat 5 d'agost, i està destinat a persones residents o transeünts que es troben en situació de precarietat social al país, en un treball conjunt amb els serveis socials del país. L'ONG es fa càrrec de la gestió del menjador, mentre que el Govern assumeix el lloguer de l'establiment i el cost dels usuaris que es deriven des del Ministeri.

Tal i com van informar des de la Creu Roja, des de l'inici s'han repartit més de 1.500 àpats a una trentena de persones i la mitjà diària és d'entre 8 i 10 persones. Paral·lelament, el 70% dels usuaris que s'hi han adreçat han pogut trobar algun tipus de feina majoritàriament de caràcter temporal, però que permet «retrobar una situació socioeconomica normalitzada». exposen. Per exemple, el mes de setembre hi va haver quatre persones que gràcies a l'ajuda de l'organització van trobar un lloc de treball.

Des de la Creu Roja s'observa que en moltes ocasions la dignitat de les persones fa que en casos de necessitat es busquin moltes vies abans d'haver de recórrer al menjador social.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT