PUBLICITAT

«La ciutadania no abusa» del Constitucional, assegura Espot

  • Les dues lleis d'execucions administratives de sentències es posposen fins l'any vinent
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Espot, Martí i el president del TC, Juan Antonio Ortega Díaz-Ambrona Foto: TONY LARA

El cap de Govern, Toni Martí, acompanyat del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, van visitar ahir les noves dependències del Tribunal Constitucional, ubicades a l'antiga Sindicatura, al costat del Consell General. Es va tractar d'una «visita protocol·lària», va assegurar Espot, per conèixer les instal·lacions i fer una petita reunió amb «un intercanvi d'impressions» on els magistrats del Tribunal no van expressar cap queixa ni neguit, i es van «mostrar satisfets amb els mitjans dels quals disposen», va assegurar el ministre posteriorment a la trobada. El titular de la cartera de Justícia va manifestar que l'alt tribunal funciona correctament, en part també gràcies al fet que la ciutadania «no abusa» d'ell.

Segons Espot, si el ciutadà «considera que se li ha vulnerat un dret fonamental» acudeix al TC, un fet que és «normal, per això es va constituir». El ministre va afegir que l'instrument normatiu que empara el Tribunal (la seva llei qualificada), permet accedir-hi, per exemple, en forma de recurs d'empara o d'inconstitucionalitat i en aquest sentit, «se'n fa un bon ús» i «no requereix de cap modificació».

Agilització de la justícia aquest 2013 / El que sí que requereix de modificacions és la Llei qualificada de la Justícia i la llei transitòria dels procediments judicials, que entre d'altres aspectes han de servir per modificar el sistema de repartiment de les competències entre els tribunals ordinaris. Espot va assegurar que ja estan enllestides i que s'ha emès l'informe al Consell Superior de la Justícia perquè hi doni el seu vistiplau. Un cop el rebin el Govern les entrarà a tràmit parlamentari, acció que confien realitzar «abans que acabi l'any», va manifestar Espot.

El que haurà d'esperar són la resta de reformes judicials, concretament les dues lleis d'execucions administratives de sentències per agilitzar la Justícia. Malgrat que s'havia assegurat que estarien a final d'any, es posposen «pel gener o febrer», va informar el ministre, degut a que el ministeri disposa de «recursos limitats» i no pot treballar sobre molts textos normatius alhora».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT