PUBLICITAT

Servei de refugi 365 dies l'any

  • Obre la Borda de Sorteny, el refugi guardat més accessible i familiar
  • Ha costat 1 milió d'euros
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Les habitacions del refugi de la Borda de Sorteny. A la galeria, una vista exterior de les instal·lacions, concretament a la part on donen les habitacions, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El refugi de la Borda de Sorteny, a la parròquia d'Ordino, va quedar oficialment inaugurat ahir al matí després d'aproximadament un any d'obres per convertir-lo en refugi guardat. El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, que va encapçalar la comitiva participant en l'acte, va destacar que aquest és el penúltim pas –queda pendent el refugi de l'Illa– per aconseguir disposar d'una xarxa de quatre refugis que permetin fer la volta al país sense baixar als fons de vall.

Camp va afegir que es tracta del refugi guardat més accessible (es diferencia de la resta per la seva proximitat des de la carretera), cosa que permetrà atreure a persones poc avesades a la muntanya, com per exemple famílies amb nens petits o per a la gent gran. Com que es preveu que compti amb molta afluència, serà el primer que també obrirà a l'hivern, tot i que amb un horari més limitat. De juny a setembre estarà obert tots els dies, l'abril i el maig només els caps de setmana, i durant l'hivern estarà obert de dimarts a diumenge de 9.30 a 16 hores, i s'hi podrà dormir durant els caps de setmana amb reserva prèvia. Pel que fa als preus, s'oferiran dos tipus de menús, un a 17 i l'altre a 35 euros, i la mitja pensió costarà 39 i 50 euros respectivament. El refugi, des dels anys 80 s'utilitzava com a refugi pels vaquers i que l'any 2008 el Govern va decidir convertir en un refugi guardat, té una capacitat de 50 llits.

Les obres han durat un any i han costat 1.019.000 euros, la meitat dels quals han servit per dur a terme l'ampliació del recinte, i l'altra meitat per fer-hi arribar els serveis d'aigua, electricitat, clavegueram i xarxa de telefonia mòbil. La titularitat és del Govern, i la gestió va a càrrec del Comú.

D'altra banda, i pel que fa al projecte de disposar d'una xarxa que faci la volta a Andorra, només quedarà pendent el refugi de l'Illa, a la vall del Madriu. Actualment està en fase de projecte i s'està estudiant quin tipus de refugi es pot fer i quins sanejaments, tenint en compte que es troba a molta altitud i en una zona protegida. Camp va apuntar a l'ANA que com a molt aviat podria ser una realitat a l'estiu del 2015, però que encara és prematur anunciar una data concreta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT