PUBLICITAT

La Sdadv rebaixa el pressupost un 14% per al 2014

  • L'entitat espera firmar convenis internacionals per ser més operativa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Jordi Barceló i Albert Villaró, president i vicepresident de l'Sadadv, ahir Foto: M. T. / ANA

L'assemblea general de la Societat de gestió d'autors i drets veïns (Sdadv) va aprovar ahir el pressupost per a l'any que, qualificat «d'auster i basat en la realitat del que està gestionant la societat» pel seu president, Jordi Barceló. El pressupost ascendeix a 155.176 euros, un 14% inferior al d'aquest any, segons va informar l'ANA.

El pressupost aprovat s'ha rebaixat respecte al del 2013 per adaptar-se a la realitat de la societat, que actualment encara no pot gestionar tots els drets perquè és necessari que signi acords amb entitats supranacionals i societats gestores dels països veïns. Pel que fa a les despeses, la partida més important és la del pagament de drets, que ascendeix a 70.801 euros, però que de moment no serà efectiva fins que no s'assoleixin els acords previstos i es pugui repartir entre els autors.

D'altra banda, els ingressos provenen bàsicament d'Andorra Telecom i de Cable Mútua en concepte de drets audiovisuals, i ascendeixen a 134.925 euros. Per tal d'equilibrar el pressupost, a aquesta xifra s'hi ha sumat un romanent de tresoreria de 20.250 euros.

A més, en la memòria del pressupost es preveu que en l'últim trimestre del 2014 es comencin a gestionar els drets literaris i musicals. Pel que fa a la recaptació dels drets d'altres entitats privades com són els hotels, el president de la Sdadv, Jordi Barceló, ha indicat que cal anar a poc a poc, ja que primer cal fer una tasca de conscienciació perquè es pugui arribar a un acord, i ha recordat que les entitats que els han assessorat els han parlat que es necessiten uns 5 anys per tal que una societat pugui ser plenament operativa.

La Sdadv ja és membre provisional de la Federació Internacional de Societats Reprogràfiques (IFRRO), i es preveu que el juny vinent ja pugui ser membre de la Confederació Internacional de Societats d'Autors i Compositors (Cisac), i que properament pugui signar acords amb la societat espanyola SGAE i la francesa Sacem. La intenció és signar convenis de reciprocitat del tipus B, que permeten, de manera temporal, que la Sdadv pugui quedar-se el 70% dels imports que ha de recaptar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT