PUBLICITAT

Debut al juny del 2014

  • Els dos combinats, dirigits per Joan Carles Ruiz i Luis Marimón, respectivament, comencen a entrenar
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ruiz, durant la reunió informativa amb les futuribles del combinat de futbol, el dimecres passat al Comunal Foto: EL PERIÒDIC

No ha passat ni un mes des que va començar la Lliga Nacional femenina de la base i segons ha pogut saber EL PERIÒDIC D'ANDORRA, el Principat ja té selecció absoluta de futbol de noies. A més hi ha una altra gran sorpresa que s'anunciarà en un futur pròxim: el combinat de futbol sala també es pot dir que ha començat a caminar. Totes dues tenen fins i tot una data per al seu debut, que més que oficial serà oficiós: el juny del 2014.

El director tècnic de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), David Rodrigo, havia explicat a aquest rotatiu quan es va crear la Lliga que fer una selecció era ara mateix era «molt complicat» tot i admetre també que s'estava treballant en aquesta qüestió, que en un temps rècord s'ha convertit en dues realitats.

TORNEIG UEFA A GIBRALTAR / La selecció de futbol estarà dirigida per Joan Carles Ruiz, entrenador de l'Enfaf sènior, equip que forma part de l'estructura esportiva de la FAF, amb dues categories inferiors –aleví infantil i juvenil cadet– i que serà amb tota probabilitat la principal font d'alimentació de la futura tricolor.

No es descarta tampoc una possible convocatòria d'Alba López, Pipi, antiga promesa de l'Enfaf que acaba de complir 22 anys i que durant anys el Barça la va voler fitxar. Ara no té equip i la FAF veuria amb bons ulls convèncer-la per tornar a vestir-se de curt.

El gruix de jugadores –una trentena– amb perspectiva de ser convocades havia de protagonitzar el dimecres de la setmana passada el primer entrenament a l'Estadi Comunal, però la capa de neu a la gespa ho va impedir i finalment es va fer una reunió informativa en la sala de premsa de la instal·lació encapçalada pel propi Ruiz –veure foto– amb l'ajut de Guille Burgos i Juli Ferreros –entrenador de l'aleví infantil–, els seus màxims col·laboradors en l'Enfaf.

Comença la feina perquè del 30 de juny al 5 de juliol de l'any vinent disputarà un torneig organitzat per la UEFA a Gibraltar, davant el combinat amfitrió –que el 24 de maig passat va ser admès com a membre de ple dret del màxim ens continental–, San Marino i Liechtenstein. L'escenari està encara per confirmar, però presumiblement serà a l'Estadi Victoria.

AMISTÓS CONTRA CATALUNYA / La selecció de futbol sala tindrà com a seleccionador Luís Marimon, ex porter del desaparescut FC Andorra i actual tècnic de l'Encamp femení de futbol sala, que lidera el grup 3 de la Primera Divisió Catalana.

La tricolor femenina debutarà el 12 de juny en un pavelló per confirmar de Lleida contra la selecció catalana, l'endemà a un altre amistós que enfrontarà a les mateixes seleccions en la categoria masculina.

Totes dues seleccions tenen previst disputar almenys un partit amistós cada mes a partir del gener i abans del seu debut oficiós al juny, i qualsevol jugadora podrà ser convocada per jugar amb els dos combinats, en una política que ja es segueix en la categoria masculina i que s'ha aplicat amb els exemples de Ludo o Quim Salvat, que han debutat amb l'absoluta dels dos esports.

Amb la creació d'aquestes seleccions s'acaba de complir una de les promeses de la junta que encapçala Víctor Santos de potenciar el futbol femení amb la creació d'una lliga i una selecció. Totes dues coses són una realitat només dos mesos després de rellevar Toni Giribet en el càrrec.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT