PUBLICITAT

La Seu inaugura una ruta saludable al Parc del Segre

  • L'itinerari de 2.750 m vol fomentar l'activitat física entre tota la població
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un dels camins que integren la ruta del Parc. Foto: TONY LARA

Ahir al matí, va quedar inaugurada la senyalització de l'itinerari saludable del Parc Olímpic del Segre que consta d'un recorregut de 2.750 metres. La inauguració de la iniciativa que vol fomentar l'activitat física entre els urgellencs i urgellenques de totes les edats, va anar a càrrec de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, i de la directora de la Fundació Agrupació, Imma Playà, acompanyats pel director del Consell Català de l'Esport, Gerard Figueras, el representat territorial de l'Esport a Lleida, Josep Ramon Solsona, la regidora de Salut i Gent Gran de l'Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, i del gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet. Les autoritats i el gerent del Parc del Segre van descobrir el primer plafó que dóna sortida al recorregut, al davant del canal d'aigües tranquil·les. Tot seguit, acompanyats per una vintena de persones del col·lectiu de la gent gran, van fer la caminada inaugural.

En aquest primer plafó d'inici de la ruta saludable hi ha la descripció del recorregut que comença al Parc del Segre, segueix per la part dreta del canal d'aigües tranquil·les, passa per bona part del cinyell verd en direcció al Parc de Bombers, per seguir pel Camí Ral de Cerdanya fins arribar a l'Ajuntament i reprendre el Camí de sota Palau per entrar de nou al parc del Segre, i acabar en el mateix punt on s'inicia, segons va informar ahir l'ajuntament en un comunicat. En aquest plafó, els ciutadans també hi poden llegir un seguit de consells per a la realització de l'itinerari.

A més a més, cada 500 metres de recorregut es hi ha sis plaques petites arran de terra que indiquen els metres que s'han anat fent des de l'inici de la ruta.

En la inauguració de la senyalització de la ruta saludable, l'alcalde de la Seu d'Urgell, va voler agrair tant a la Generalitat de Catalunya com a la Fundació Agrupació que «hagin pensat en la Seu per senyalitzar aquest itinerari saludable, això ajuda a donar més qualitat de vida als urgellencs». Batalla va voler destacar la vinculació de la capital de l'Alt Urgell amb l'esport i va afirmar que «la Seu és una ciutat que fa molt esport».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT